Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoveel mensen in jouw gemeente wisselden zorgverzekeraar

Geplaatst opdonderdag 14 november 2019 - 7:50

Deze week moesten alle zorgverzekeraars hun premies voor 2020 bekendmaken, waarna mensen bepalen of ze van verzekeraar wisselen. In Limburg gebeurde dat een jaar geleden minder vaak dan in de rest van het land.

Dat blijkt uit cijfers over het aantal overstappers eind 2018 van zorgdatabureau Vektis. Uit die cijfers worden ook verschillen tussen gemeenten duidelijk.

Mook en Middelaar
Waar landelijk 7 procent van alle verzekerden ervoor koos om van zorgverzekeraar te wisselen, wordt dat percentage in slechts één Limburgse gemeente gehaald: Mook en Middelaar. In alle andere Limburgse gemeenten lag het percentage overstappers lager.

Kerkrade
Verder valt op dat het zuiden van Limburg nog iets minder overstappers kent dan het noordelijke deel van de provincie. In de gemeente Kerkrade kozen relatief gezien de minste mensen voor een andere zorgverzekeraar: 4,3 procent.

Lees ook: Meeste wanbetalers zorgverzekering komen uit Parkstad

Wanbetalers
Het CBS concludeerde onlangs dat twee Parkstadgemeenten de meeste zorgverzekering-wanbetalers herbergen. In Kerkrade loopt 2,71 procent van de meerderjarigen minimaal een half jaar achter met het betalen van de zorgpremie. In Heerlen ligt dat percentage zelfs nog een fractie hoger; daar gaat het om 2,78 procent. In de rest van het land zijn er slechts vijf gemeenten met relatief nog meer wanbetalers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen