Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoveel mensen in jouw gemeente wisselden zorgverzekeraar

Geplaatst opdonderdag 14 november 2019 - 7:50

Deze week moesten alle zorgverzekeraars hun premies voor 2020 bekendmaken, waarna mensen bepalen of ze van verzekeraar wisselen. In Limburg gebeurde dat een jaar geleden minder vaak dan in de rest van het land.

Dat blijkt uit cijfers over het aantal overstappers eind 2018 van zorgdatabureau Vektis. Uit die cijfers worden ook verschillen tussen gemeenten duidelijk.

Mook en Middelaar
Waar landelijk 7 procent van alle verzekerden ervoor koos om van zorgverzekeraar te wisselen, wordt dat percentage in slechts één Limburgse gemeente gehaald: Mook en Middelaar. In alle andere Limburgse gemeenten lag het percentage overstappers lager.

Kerkrade
Verder valt op dat het zuiden van Limburg nog iets minder overstappers kent dan het noordelijke deel van de provincie. In de gemeente Kerkrade kozen relatief gezien de minste mensen voor een andere zorgverzekeraar: 4,3 procent.

Lees ook: Meeste wanbetalers zorgverzekering komen uit Parkstad

Wanbetalers
Het CBS concludeerde onlangs dat twee Parkstadgemeenten de meeste zorgverzekering-wanbetalers herbergen. In Kerkrade loopt 2,71 procent van de meerderjarigen minimaal een half jaar achter met het betalen van de zorgpremie. In Heerlen ligt dat percentage zelfs nog een fractie hoger; daar gaat het om 2,78 procent. In de rest van het land zijn er slechts vijf gemeenten met relatief nog meer wanbetalers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen