Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zoutzuurlek tankwagen A73 gedicht

Geplaatst opwoensdag 14 januari 2015 - 15:30

Het zoutzuurlek dat woensdagmiddag ontstond in een tankwagen op de A73 is gedicht.

De giftige stof ontsnapte toen een tankauto vol zoutzuur botste met een andere vrachtwagen. Het ongeluk zou zijn veroorzaakt door een uitwijkmanoeuvre van de vrachtwagenchauffeur van de tankwagen.

Ademhalingsproblemen
Door de knal ontstond een lek en kwam er ook veel rook vrij. Automobilisten tot aan oprit Linne werden vervolgens geëvacueerd. Dat waren en in totaal rond de 80. Van die mensen werd er één lichtgewond vanwege ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis in Venlo gebracht. De andere automobilisten worden opgevangen in de Apollohal in Melick. Zij mogen rond 18:00 uur terug naar hun auto's.

Funest voor het wegdek
Volgens de brandweer is het zoutzuur funest voor het wegdek. De giftige stof zou de bovenste laag van het asfalt langzaam wegbijten. Het wegdek op de A73 moet over een lengte van 100 meter worden vervangen. Ook de berm wordt afgegraven. Alle werkzaamheden moeten afgerond zijn voor de ochtendspits van donderdag.

Zoutzuur op auto's
De veiligheidsdiensten bekijken ondertussen ook of er nog resten van het zoutzuur op auto's zitten. De auto's die nog op de A73 staan worden afgespoeld.

Volksgezondheid niet in gevaar
De volksgezondheid is na het ongeval niet in gevaar geweest. Dat zei burgemeester Monique de Boer van de gemeente Roerdalen op een persconferentie woensdagavond.

Massaal uitgerukt
De hulpdiensten rukten na de het ongeluk massaal uit. Onder andere tien brandweerwagens en een traumahelikopter waren ter plaatse. De brandweer bedekte de gelekte vloeistof vervolgens met een schuimdeken.

Geen treinen
Als gevolg van het ongeval is de A73 in beide richtingen tijdelijk afgesloten. Ook reden er een tijd geen treinen tussen Roermond en Sittard. Het treinverkeer is inmiddels weer opgestart.

Een tankwagen lekte zoutzuur na een ongeluk op de A73.
Video: Fer Traugott

Speciaal telefoonnummer
Voor mensen met vragen is er een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen. Op 0475-359999 kunnen inwoners terecht met vragen.

L1
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Openbaar vervoer plat door ongeval met zoutzuurwagen
LIVE: beelden van nasleep ongeval A73
'Onderzoek naar ongelukken op A73'
Luchtalarm na ongeval met zoutzuurwagen
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen