Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoutzuurlek tankwagen A73 gedicht

Geplaatst opwoensdag 14 januari 2015 - 15:30

Het zoutzuurlek dat woensdagmiddag ontstond in een tankwagen op de A73 is gedicht.

De giftige stof ontsnapte toen een tankauto vol zoutzuur botste met een andere vrachtwagen. Het ongeluk zou zijn veroorzaakt door een uitwijkmanoeuvre van de vrachtwagenchauffeur van de tankwagen.

Ademhalingsproblemen
Door de knal ontstond een lek en kwam er ook veel rook vrij. Automobilisten tot aan oprit Linne werden vervolgens geëvacueerd. Dat waren en in totaal rond de 80. Van die mensen werd er één lichtgewond vanwege ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis in Venlo gebracht. De andere automobilisten worden opgevangen in de Apollohal in Melick. Zij mogen rond 18:00 uur terug naar hun auto's.

Funest voor het wegdek
Volgens de brandweer is het zoutzuur funest voor het wegdek. De giftige stof zou de bovenste laag van het asfalt langzaam wegbijten. Het wegdek op de A73 moet over een lengte van 100 meter worden vervangen. Ook de berm wordt afgegraven. Alle werkzaamheden moeten afgerond zijn voor de ochtendspits van donderdag.

Zoutzuur op auto's
De veiligheidsdiensten bekijken ondertussen ook of er nog resten van het zoutzuur op auto's zitten. De auto's die nog op de A73 staan worden afgespoeld.

Volksgezondheid niet in gevaar
De volksgezondheid is na het ongeval niet in gevaar geweest. Dat zei burgemeester Monique de Boer van de gemeente Roerdalen op een persconferentie woensdagavond.

Massaal uitgerukt
De hulpdiensten rukten na de het ongeluk massaal uit. Onder andere tien brandweerwagens en een traumahelikopter waren ter plaatse. De brandweer bedekte de gelekte vloeistof vervolgens met een schuimdeken.

Geen treinen
Als gevolg van het ongeval is de A73 in beide richtingen tijdelijk afgesloten. Ook reden er een tijd geen treinen tussen Roermond en Sittard. Het treinverkeer is inmiddels weer opgestart.

Een tankwagen lekte zoutzuur na een ongeluk op de A73.
Video: Fer Traugott

Speciaal telefoonnummer
Voor mensen met vragen is er een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen. Op 0475-359999 kunnen inwoners terecht met vragen.

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Openbaar vervoer plat door ongeval met zoutzuurwagen
LIVE: beelden van nasleep ongeval A73
'Onderzoek naar ongelukken op A73'
Luchtalarm na ongeval met zoutzuurwagen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen