Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zorgverzekeraars positief over protonenkliniek Maastricht

Geplaatst opdinsdag 6 september 2016 - 12:20

De twijfel of zorgverzekeraars de behandelingen in het toekomstige centrum voor protonentherapie in Maastricht wel gaan vergoeden, is verleden tijd.

Dat zei directeur Maria Jacobs van het kankerbestralingscentrum tijdens een informatieve bijeenkomst van een statencommissie.

Toezegging
De grote zorgverzekeraars CZ en Achmea hebben schriftelijk toegezegd een contract te sluiten omdat ze het een goed initiatief vinden, aldus Jacobs. CZ heeft zelfs laten weten dat het past bij hun slogan 'zuinig en zinnig'.

Beslissing
VGZ neemt pas een definitieve beslissing als het centrum eind 2018 van start gaat. Maar aan hun criterium dat de behandeling niet duurder mag zijn dan in het buitenland en ook niet kwalitatief slechter, kunnen wij zeker voldoen, zo was de boodschap van directeur Jacobs.

Protonentherapie is een nieuwe manier van bestralen waarbij patiënten minder last hebben van bijwerkingen omdat er veel meer gezond weefsel gespaard blijft.

400 patiënten
Jaarlijks kunnen er in Maastricht 400 patiënten behandeld worden, uit heel Zuidoost Nederland. Daarover zijn al afspraken gemaakt met de ziekenhuizen in Eindhoven, Arnhem, Deventer, Nijmegen en Tilburg.

A2-tunnel
De toekomstige A2-tunnel bij Maastricht noemde directeur Jacobs van groot belang voor het comfort van de patiënten omdat Maastricht dan goed bereikbaar is. Want patiënten moeten dan toch 30 dagen achter elkaar naar het protonencentrum komen, vaak over een behoorlijke afstand in een taxi, zo stelde zij.

39 miljoen
Het provinciebestuur wil een lening van vijf miljoen verstrekken voor de bouw van het centrum. Vrijdag wordt daarover gesproken in een statencommissie. Het totale investeringsbedrag is ruim 39 miljoen euro.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Komst protonenkliniek Maastricht stapje dichterbij
Provincie steekt geld in protonentherapie Maastricht
Startschot voor bouw protonenkliniek Maastricht
Zorgverzekeraars kritisch over bouw protonenkliniek
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen