Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zorgverzekeraars positief over protonenkliniek Maastricht

Geplaatst opdinsdag 6 september 2016 - 12:20

De twijfel of zorgverzekeraars de behandelingen in het toekomstige centrum voor protonentherapie in Maastricht wel gaan vergoeden, is verleden tijd.

Dat zei directeur Maria Jacobs van het kankerbestralingscentrum tijdens een informatieve bijeenkomst van een statencommissie.

Toezegging
De grote zorgverzekeraars CZ en Achmea hebben schriftelijk toegezegd een contract te sluiten omdat ze het een goed initiatief vinden, aldus Jacobs. CZ heeft zelfs laten weten dat het past bij hun slogan 'zuinig en zinnig'.

Beslissing
VGZ neemt pas een definitieve beslissing als het centrum eind 2018 van start gaat. Maar aan hun criterium dat de behandeling niet duurder mag zijn dan in het buitenland en ook niet kwalitatief slechter, kunnen wij zeker voldoen, zo was de boodschap van directeur Jacobs.

Protonentherapie is een nieuwe manier van bestralen waarbij patiënten minder last hebben van bijwerkingen omdat er veel meer gezond weefsel gespaard blijft.

400 patiënten
Jaarlijks kunnen er in Maastricht 400 patiënten behandeld worden, uit heel Zuidoost Nederland. Daarover zijn al afspraken gemaakt met de ziekenhuizen in Eindhoven, Arnhem, Deventer, Nijmegen en Tilburg.

A2-tunnel
De toekomstige A2-tunnel bij Maastricht noemde directeur Jacobs van groot belang voor het comfort van de patiënten omdat Maastricht dan goed bereikbaar is. Want patiënten moeten dan toch 30 dagen achter elkaar naar het protonencentrum komen, vaak over een behoorlijke afstand in een taxi, zo stelde zij.

39 miljoen
Het provinciebestuur wil een lening van vijf miljoen verstrekken voor de bouw van het centrum. Vrijdag wordt daarover gesproken in een statencommissie. Het totale investeringsbedrag is ruim 39 miljoen euro.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Komst protonenkliniek Maastricht stapje dichterbij
Provincie steekt geld in protonentherapie Maastricht
Startschot voor bouw protonenkliniek Maastricht
Zorgverzekeraars kritisch over bouw protonenkliniek
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen