Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgverzekeraars belonen overstappers onterecht

Geplaatst opdinsdag 2 december 2014 - 16:15

Zorgverzekeraars gebruiken steeds vaker premiegeld van hun verzekerden om nieuwe klanten te werven. De overstappers worden flink in de watten gelegd met cadeaus en reisjes.

Volgens Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie van de Universiteit Maastricht, kan het geld beter anders worden besteed. Er is volgens hem een serieus probleem want de premiegelden zijn bedoeld om zorg in te kopen.

Gezond verstand
Hoogleraar Groot doet een beroep op het gezond verstand van de verzekeringsmaatschappijen. Het is niet goed voor het imago van de zorgverzekeraars, ze kunnen beter eens wat extra doen voor de mensen die niet overstappen, vindt hij.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorginstellingen verzuipen in zee van keurmerken
Hoogleraar: marktwerking in zorg werkt goed
Coronavirus corona stock_HD
Limburgse steun voor nieuw onderzoek naar coronadoden
'Tekorten door zorguitgaven dreigen bij meer gemeenten'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen