Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgsector in Limburg schreeuwt om personeel

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 6:05

Het tekort aan zorgpersoneel heeft dit jaar een enorme vlucht genomen. In Limburg zijn alleen al bijna zevenhonderd vacatures.

Vier jaar geleden was er nog sprake van massaontslag in de zorg; nu stijgt het tekort aan personeel explosief. In Limburg alleen al zijn er bijna zevenhonderd vacatures voor hoger opgeleide verzorgenden en (wijk)verpleegkundigen. De provinciale arbeidsmarktorganisatie Zorg Aan Zet heeft een pakket aan maatregelen klaar.

UWV
Een van de eerste plannen is een project samen met het UWV om zijinstromers te werven. Volgens Leon Lemeer, directeur van Zorg Aan Zet, is er bij het UWV een grote groep mensen met minimaal mbo-denkniveau die met scholing snel en eenvoudig aan de slag kunnen in de zorg.

Imagocampagne
Ook komt er een imagocampagne en wordt er gedacht aan het terughalen van medewerkers die de zorg de afgelopen jaren de rug hebben toegekeerd. Zorginstellingen zouden op hun beurt vaker medewerkers met kleinere parttimecontracten moeten delen.

Hoeveel vacatures Zorg Aan Zet met alle projecten denkt te kunnen invullen, is volgens Lemeer niet duidelijk

Ouderenzorg
Het tekort aan zorgpersoneel heeft dit jaar een enorme vlucht genomen. In 2015 waren er volgens Zorg Aan Zet in Limburg 241 vacatures. Afgelopen juli maakte de organisatie bekend dat er dat 600 waren. Inmiddels is 700 in zicht. Met name de ouderenzorg kampt met grote tekorten.

Meer over dit onderwerp dinsdag in De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Werken in de zorg (10 apr 2021)
Zorgsector komt met documentairereeks om personeel te werven
Old Bejaarden Oud Handen
Ouderenzorgers wisselen ideeën uit
'Problemen bij verzorgingstehuis Bloemenhof opgelost'
Vluchtelingen aan werk geholpen in zorgsector
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen