Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgsector in Limburg schreeuwt om personeel

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 6:05

Het tekort aan zorgpersoneel heeft dit jaar een enorme vlucht genomen. In Limburg zijn alleen al bijna zevenhonderd vacatures.

Vier jaar geleden was er nog sprake van massaontslag in de zorg; nu stijgt het tekort aan personeel explosief. In Limburg alleen al zijn er bijna zevenhonderd vacatures voor hoger opgeleide verzorgenden en (wijk)verpleegkundigen. De provinciale arbeidsmarktorganisatie Zorg Aan Zet heeft een pakket aan maatregelen klaar.

UWV
Een van de eerste plannen is een project samen met het UWV om zijinstromers te werven. Volgens Leon Lemeer, directeur van Zorg Aan Zet, is er bij het UWV een grote groep mensen met minimaal mbo-denkniveau die met scholing snel en eenvoudig aan de slag kunnen in de zorg.

Imagocampagne
Ook komt er een imagocampagne en wordt er gedacht aan het terughalen van medewerkers die de zorg de afgelopen jaren de rug hebben toegekeerd. Zorginstellingen zouden op hun beurt vaker medewerkers met kleinere parttimecontracten moeten delen.

Hoeveel vacatures Zorg Aan Zet met alle projecten denkt te kunnen invullen, is volgens Lemeer niet duidelijk

Ouderenzorg
Het tekort aan zorgpersoneel heeft dit jaar een enorme vlucht genomen. In 2015 waren er volgens Zorg Aan Zet in Limburg 241 vacatures. Afgelopen juli maakte de organisatie bekend dat er dat 600 waren. Inmiddels is 700 in zicht. Met name de ouderenzorg kampt met grote tekorten.

Meer over dit onderwerp dinsdag in De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Old Bejaarden Oud Handen
Ouderenzorgers wisselen ideeën uit
'Problemen bij verzorgingstehuis Bloemenhof opgelost'
Vluchtelingen aan werk geholpen in zorgsector
Tekort aan goed opgeleide verpleegkundigen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen