Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgsector in Limburg schreeuwt om personeel

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 6:05

Het tekort aan zorgpersoneel heeft dit jaar een enorme vlucht genomen. In Limburg zijn alleen al bijna zevenhonderd vacatures.

Vier jaar geleden was er nog sprake van massaontslag in de zorg; nu stijgt het tekort aan personeel explosief. In Limburg alleen al zijn er bijna zevenhonderd vacatures voor hoger opgeleide verzorgenden en (wijk)verpleegkundigen. De provinciale arbeidsmarktorganisatie Zorg Aan Zet heeft een pakket aan maatregelen klaar.

UWV
Een van de eerste plannen is een project samen met het UWV om zijinstromers te werven. Volgens Leon Lemeer, directeur van Zorg Aan Zet, is er bij het UWV een grote groep mensen met minimaal mbo-denkniveau die met scholing snel en eenvoudig aan de slag kunnen in de zorg.

Imagocampagne
Ook komt er een imagocampagne en wordt er gedacht aan het terughalen van medewerkers die de zorg de afgelopen jaren de rug hebben toegekeerd. Zorginstellingen zouden op hun beurt vaker medewerkers met kleinere parttimecontracten moeten delen.

Hoeveel vacatures Zorg Aan Zet met alle projecten denkt te kunnen invullen, is volgens Lemeer niet duidelijk

Ouderenzorg
Het tekort aan zorgpersoneel heeft dit jaar een enorme vlucht genomen. In 2015 waren er volgens Zorg Aan Zet in Limburg 241 vacatures. Afgelopen juli maakte de organisatie bekend dat er dat 600 waren. Inmiddels is 700 in zicht. Met name de ouderenzorg kampt met grote tekorten.

Meer over dit onderwerp dinsdag in De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Werken in de zorg (10 apr 2021)
Zorgsector komt met documentairereeks om personeel te werven
Old Bejaarden Oud Handen
Ouderenzorgers wisselen ideeën uit
'Problemen bij verzorgingstehuis Bloemenhof opgelost'
Vluchtelingen aan werk geholpen in zorgsector
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen