Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgsector komt met documentairereeks om personeel te werven

Geplaatst opzaterdag 10 april 2021 - 16:32

De zorgsector kampt met personeelstekorten, die de komende jaren alleen maar groter dreigen te worden. Het is steeds moeilijker om gediplomeerd zorgpersoneel te vinden. Met documentaires hoopt vacatureplatform Zorgnet Limburg mensen enthousiast te maken voor werken in de zorg.

"We willen laten zien hoe breed het is om in de zorg te werken", zegt Marc van Ooijen, voorzitter van de raad van bestuur van De Zorggroep. Dat is een zorginstelling in Noord- en Midden-Limburg.

Tekort
"Er is een groot tekort aan mensen in de zorg. De babyboom stopt nu ongeveer met werken. Dus de zorgvraag neemt toe, maar het aantal mensen dat zorg kan verlenen neemt af", zegt Van Ooijen. Om mensen te werven wordt alles uit de kast gehaald. Zo worden er online banenmarkten georganiseerd, lopen er omscholingstrajecten en zijn in samenwerking met vacatureplatform Zorgnet Limburg documentaires gemaakt. "We willen niet alleen jonge mensen werven, maar ook mensen die elders in de economie werken", zegt Van Ooijen.

Video: L1

Lees ook: Tekort zorgpersoneel: kunnen we goede zorg blijven bieden?

Uit prognoses blijkt dat de tekorten aan zorgpersoneel in de toekomst alleen maar zullen oplopen. Daarom is het volgens Van Ooijen belangrijk dat nieuw personeel wordt geworven. "We willen immers de zorg blijven bieden die iedereen gewend is."

Documentaire
In samenwerking met Zorgnet is een documentairereeks gemaakt om te laten zien waarom zorg zo belangrijk is. Een van deze documentaires gaat over de ziekte van Huntington. Dat is een zeldzame hersenaandoening, waarbij de klachten steeds erger worden en de dood onvermijdelijk is

Lees ook: Ziekte van Huntington: 'Veel onbegrip door onbekendheid'

De documentaire over deze ziekte wordt zondag 11 april uitgezonden op L1 televisie om 10:43 uur en wordt herhaald om, 14:27, 16:44, 17:13 en 22:13 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen