Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zorgpotje' VDL al aardig gevuld

Geplaatst opdonderdag 18 september 2014 - 10:13

De VDL Groep maakt een start met de VDL Foundation.

Het is een fonds dat enkele zorgvuldig geselecteerde stichtingen en verenigingen in de Limburgse zorg- en welzijnssector een financieel hart onder de riem wil steken.

Wim van der Leegte, president-directeur en eigenaar van het industrieconglomeraat VDL, kondigde het fonds aan tijdens zijn speech bij de heropening van de VDL Nedcarfabriek in Born. Hij vindt dat zijn bedrijf, dat Nedcar redde van de rand van de afgrond, ook een maatschappelijke rol moet vervullen. Daarvoor is inmiddels een potje gevuld.

VDL Foundation
Hoeveel geld er in de VDL Foundation zit, wil Carolien van der Leegte als hoofd communicatie evenwel niet zeggen. Evenmin met welke partij binnenkort een eerste afspraak is gepland. "Daar is het allemaal nog te vroeg voor", zegt ze.

"We richten ons in Limburg in eerste instatie op stichtingen en verenigingen in de zorg- en welzijnssector. Wij willen graag iets terugdoen voor de maatschappij; onze betrokkenheid tonen bij een aantal initiatieven", legt Van der Leegte uit.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

BMW tevreden over VDL/NedCar ondanks kinderziektes
Uitlaatbouwer ISL vestigt zich bij VDL NedCar
NedCar binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar
Casa Piano Born mag geen horeca zijn, wel winkel
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen