Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zorgpotje' VDL al aardig gevuld

Geplaatst opdonderdag 18 september 2014 - 10:13

De VDL Groep maakt een start met de VDL Foundation.

Het is een fonds dat enkele zorgvuldig geselecteerde stichtingen en verenigingen in de Limburgse zorg- en welzijnssector een financieel hart onder de riem wil steken.

Wim van der Leegte, president-directeur en eigenaar van het industrieconglomeraat VDL, kondigde het fonds aan tijdens zijn speech bij de heropening van de VDL Nedcarfabriek in Born. Hij vindt dat zijn bedrijf, dat Nedcar redde van de rand van de afgrond, ook een maatschappelijke rol moet vervullen. Daarvoor is inmiddels een potje gevuld.

VDL Foundation
Hoeveel geld er in de VDL Foundation zit, wil Carolien van der Leegte als hoofd communicatie evenwel niet zeggen. Evenmin met welke partij binnenkort een eerste afspraak is gepland. "Daar is het allemaal nog te vroeg voor", zegt ze.

"We richten ons in Limburg in eerste instatie op stichtingen en verenigingen in de zorg- en welzijnssector. Wij willen graag iets terugdoen voor de maatschappij; onze betrokkenheid tonen bij een aantal initiatieven", legt Van der Leegte uit.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

BMW tevreden over VDL/NedCar ondanks kinderziektes
Uitlaatbouwer ISL vestigt zich bij VDL NedCar
NedCar binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar
Casa Piano Born mag geen horeca zijn, wel winkel
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen