radio kwoots cao academische ziekenhuizen

Ultimatum loopt bijna af: mogelijk vakbondsacties MUMC+

Het personeel in de academische ziekenhuizen, zoals het MUMC+ in Maastricht wil er snel geld bij anders wordt de zorg afgeschaald tot zondagsdiensten. In de cao-onderhandelingen hebben de bonden de werkgevers een ultimatum gesteld tot zondag middernacht.

Gruuts
Gruuts eerbetoon aan zorgpersoneel Maastricht

Om zorgmedewerkers te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis organiseert het Elisabeth Strouven Fonds samen met de lokale omroep RTV Maastricht begin september een zorgfestival.

spoedeisende hulp, covid, corona, SEH, intensive care, intensieve zorg (stock)
Vaccin maakt geen verschil voor uitrusting zorgpersoneel

Alle veiligheidsmaatregelen blijven van kracht voor gevaccineerde medewerkers van de Zuyderland ziekenhuizen in Sittard-Geleen en Heerlen. Ze zijn verplicht dezelfde beschermingsmiddelen te gebruiken als voor de vaccinatie.

coronavaccin, vaccin coronavirus, pfizer (stock)
Vaccinatie in Limburg: dit wil je weten

De coronacrisis nadert een nieuw hoofdstuk: de massale vaccinatie van de bevolking. Het zorgpersoneel in de acute zorg is het eerst aan de beurt.

Stella Salden (2 jan 2020)
'Al het zorgpersoneel zo snel mogelijk vaccineren'

Vakbond NU'91 voor zorgprofessionals is blij met het kabinetsbesluit om zorgpersoneel in ziekenhuizen eerder te vaccineren. Tegelijkertijd roept de belangenbehartiger de regering op om snel duidelijk te maken wanneer zorgmedewerkers in andere sectoren aan de beurt zijn.

schmink met mondkapje vastelaovend carnaval (8 okt 2020)
Een onverwacht bewogen 2020 in foto's

Liefde voor de hardwerkende zorg en de langverwachte uitspraak in de zaak Nicky Verstappen. Van de Peel die in brand stond tot tractoren op het Vrijthof en de Tour-tijdrit van Dumoulin. Een onverwacht bewogen 2020 samengevat in foto's.

Stella Salden NU'96
'Oefen geen druk uit op zorgpersoneel over vaccin'

De druk op het zorgpersoneel om het vaccin te nemen werkt averechts. Dat zegt Stella Salden, voorzitter van vakbond NU'91.

15-12 PIP  Verpleegsters kijken terug op corona
VieCuri geeft personeel liedje Lex Uiting cadeau

Ziekenhuis VieCuri Medisch Centrum bedankt het zorgpersoneel dit coronajaar op een speciale manier: met een liedje en een videoclip van Lex Uiting.

arts, dokter, ziekenhuis (stock)
Onderzoek naar impact corona op ziekenhuispersoneel

De Universiteit Maastricht is gestart met een grootschalig onderzoek naar de invloed van de coronacrisis op het zorgpersoneel in de Limburgse ziekenhuizen. Zo'n duizend zorgmedewerkers doen mee.

Zorg zorgsector verpleegster verpleging
Gezondheidseconoom vindt loonsverhoging zorg 'niet terecht'

Een structurele loonsverhoging voor zorgmedewerkers in verband met de coronacrisis is 'niet terecht.' Dat zegt Wim Groot, gezondheidseconoom aan de Universiteit Maastricht.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten