Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgketen Zuid-Limburg: 'Help ons voor het te laat is'

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 16:51

De Zuid-Limburgse zorgketen doet een noodkreet gericht aan alle inwoners van de regio. De zorginstanties roepen iedereen op zich te houden aan de geldende coronamaatregelen, om zo het vastlopen van de zorg tegen te gaan.

"Help ons helpen", zo staat in de oproep die is ondertekend door de GGD Zuid-Limburg, de ziekenhuizen, verzorgingsketens, huisartsen, GGZ, gehandicaptenzorg, ambulancemedewerkers en de thuiszorg in Zuid-Limburg.

Keuzes
De zorgorganisaties schrijven dat ze geen niet-dringende zorg meer kunnen bieden. "Zorgprofessionals moeten kiezen wie, wanneer en waar zorg krijgt. Als u minder ernstige klachten heeft, moet u langer wachten op een afspraak bij de huisarts."

Operaties voor bijvoorbeeld hernia, de heup of knie worden uitgesteld. Ook patiënten die wachten op hartoperaties en kankerbehandelingen kunnen wellicht niet direct geholpen worden, schrijven de organisaties.

Zorg onder druk
Limburg is de grootste coronabrandhaard van West-Europa. "Als we zo doorgaan, loopt de zorg helemaal vast. Door de enorme toestroom van nieuwe coronapatiënten en het hoge ziekteverzuim onder zorgpersoneel staat de continuïteit van alle zorg zwaar onder druk", aldus de zorgketen in de brief.

"Daarom roepen alle zorgpartijen in Zuid-Limburg u dringend op om mee te helpen. Samen kunnen wij voorkomen dat de zorg vastloopt." De organisaties vragen Limburgers zich te houden aan de coronaregels.

Lees ook: Limburg is grootste coronabrandhaard van West-Europa

Kinderopvang
De zorgketen gaat kijken of er extra bedden kunnen worden geregeld voor patiënten. Ook werven de zorginstanties nieuw personeel. Verder wordt er kinderopvang geregeld voor zorgpersoneel, zodat medewerkers door kunnen blijven werken. "Alle zorgaanbieders hebben samen opgeschaald om de zorg in beweging te houden", aldus de ondertekenaars.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen