Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorginstelling ziet geen misstand in afspraak Öztürk

Geplaatst opvrijdag 29 juli 2016 - 6:39

De Utrechtse zorginstelling Reinaerde ziet geen aanleiding voor een nader onderzoek naar de gunning van een opdracht in 2007 aan Selçuk Öztürk, destijds raadslid van Roermond, tegenwoordig Tweede-Kamerlid voor de beweging Denk.

Öztürk kreeg in 2007 van Reinaerde opdracht voor een enquêteonderzoek naar de woonwensen van allochtone ouderen.

Geheime afspraak
In juni stelde NRC in een artikel dat de Roermondenaar hiertoe een geheime afspraak had gemaakt met een medewerker van Reinaerde. Öztürk zou de medewerker een bedrag van duizend euro hebben betaald.
De woordvoerster van Reinaerde zegt dat de zorginstelling de feiten nog eens nagegaan is. "Er is geleverd wat wij hebben gevraagd en daarvoor is ook een factuur ontvangen en betaald." De zorginstelling neemt ook geen maatregelen tegen de al in 2011 vertrokken ex-medewerker.

Lees ook: Daelzicht onderzoekt vastgoeddeal met Selçuk Öztürk

Kous af
Op de vraag of er wel of niet geheime afspraken zijn gemaakt, gaat de woordvoerster niet in. "Voor ons is de kous hiermee af." Reinaerde heeft ook de gunningsprocedures en de controle daarop tegen het licht gehouden. Aanscherping wordt niet nodig geacht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Daelzicht onderzoekt vastgoeddeal met Selçuk Öztürk
Geen toezichtfout bij deal Daelzicht en Selçuk Öztürk
DENK blijft achter Öztürk staan: 'NRC pleegt karaktermoord'
Öztürk overweegt krant voor de rechter te slepen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen