Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorginstelling ziet geen misstand in afspraak Öztürk

Geplaatst opvrijdag 29 juli 2016 - 6:39

De Utrechtse zorginstelling Reinaerde ziet geen aanleiding voor een nader onderzoek naar de gunning van een opdracht in 2007 aan Selçuk Öztürk, destijds raadslid van Roermond, tegenwoordig Tweede-Kamerlid voor de beweging Denk.

Öztürk kreeg in 2007 van Reinaerde opdracht voor een enquêteonderzoek naar de woonwensen van allochtone ouderen.

Geheime afspraak
In juni stelde NRC in een artikel dat de Roermondenaar hiertoe een geheime afspraak had gemaakt met een medewerker van Reinaerde. Öztürk zou de medewerker een bedrag van duizend euro hebben betaald.
De woordvoerster van Reinaerde zegt dat de zorginstelling de feiten nog eens nagegaan is. "Er is geleverd wat wij hebben gevraagd en daarvoor is ook een factuur ontvangen en betaald." De zorginstelling neemt ook geen maatregelen tegen de al in 2011 vertrokken ex-medewerker.

Lees ook: Daelzicht onderzoekt vastgoeddeal met Selçuk Öztürk

Kous af
Op de vraag of er wel of niet geheime afspraken zijn gemaakt, gaat de woordvoerster niet in. "Voor ons is de kous hiermee af." Reinaerde heeft ook de gunningsprocedures en de controle daarop tegen het licht gehouden. Aanscherping wordt niet nodig geacht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Daelzicht onderzoekt vastgoeddeal met Selçuk Öztürk
Geen toezichtfout bij deal Daelzicht en Selçuk Öztürk
DENK blijft achter Öztürk staan: 'NRC pleegt karaktermoord'
Öztürk overweegt krant voor de rechter te slepen
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen