Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorginstelling wijst bestuurder de deur: 'Persoonlijk drama'

Geplaatst opdinsdag 20 augustus 2019 - 7:43

Mosae Zorggroep heeft bestuurder Bram van de Langenberg de deur gewezen. De zorginstelling en de Brabander hadden een 'verschil van opvatting over koers en toekomstperspectief'.

Dat vertelt Rienk Goodijk, voorzitter van de raad van toezicht, in De Limburger.

Lees ook: Stichting Mosae Zorggroep onder verscherpt toezicht

Persoonlijk drama
Hoewel de advocaat van Van de Langenberg nog met de Maastrichtse zorginstelling praat over een vertrekpremie, is de bestuurder al vrijgesteld door Mosae. "De combinatie heeft niet gebracht wat we wilden. We waarderen zijn inzet, maar dan moet je een besluit nemen", zegt Goodijk. "Voor Bram is dit een persoonlijk drama, dat realiseren we ons."

Verscherpt toezicht
De zorginstelling verkeert al tijden in zwaar weer, zowel op financieel als op kwalitatief vlak. Mosae staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en kampt met een stevig tekort op de begroting. Deze week wordt personeel bijgepraat over de plannen om het tij te keren. "We hopen dit te realiseren zonder gedwongen ontslagen", zegt Goodijk in de krant.

Interim-bestuurder Anitra Louwers neemt voorlopig de taken van Van de Langenberg over.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen