Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorginstelling wijst bestuurder de deur: 'Persoonlijk drama'

Geplaatst opdinsdag 20 augustus 2019 - 7:43

Mosae Zorggroep heeft bestuurder Bram van de Langenberg de deur gewezen. De zorginstelling en de Brabander hadden een 'verschil van opvatting over koers en toekomstperspectief'.

Dat vertelt Rienk Goodijk, voorzitter van de raad van toezicht, in De Limburger.

Lees ook: Stichting Mosae Zorggroep onder verscherpt toezicht

Persoonlijk drama
Hoewel de advocaat van Van de Langenberg nog met de Maastrichtse zorginstelling praat over een vertrekpremie, is de bestuurder al vrijgesteld door Mosae. "De combinatie heeft niet gebracht wat we wilden. We waarderen zijn inzet, maar dan moet je een besluit nemen", zegt Goodijk. "Voor Bram is dit een persoonlijk drama, dat realiseren we ons."

Verscherpt toezicht
De zorginstelling verkeert al tijden in zwaar weer, zowel op financieel als op kwalitatief vlak. Mosae staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en kampt met een stevig tekort op de begroting. Deze week wordt personeel bijgepraat over de plannen om het tij te keren. "We hopen dit te realiseren zonder gedwongen ontslagen", zegt Goodijk in de krant.

Interim-bestuurder Anitra Louwers neemt voorlopig de taken van Van de Langenberg over.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen