Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorginstelling Dichterbij schrapt opnieuw veel banen

Geplaatst opvrijdag 10 juni 2016 - 8:34

Zorginstelling Dichterbij gaat tientallen banen schrappen bij de dagbesteding. Volgens de organisatie gaat zo'n tien tot vijftien procent van het werk verdwijnen.

Dat heeft Dichterbij in een interne mail aan de 900 medewerkers laten weten.

Ontslagen
Dichterbij wil volgens de Gelderlander proberen zo veel mogelijk mensen op een andere plek in de organisatie te herplaatsen, maar sluit gedwongen ontslagen niet uit. Teams in de dagbesteding worden samengevoegd of verdwijnen. De medewerkers krijgen over anderhalve week te horen of hun baan blijft bestaan.

Noord-Limburg
Het werkgebied van Dichterbij ligt verspreid over Noord-Limburg, Noordoost-Brabant en Zuidoost-Gelderland. Het hoofdkantoor van de zorginstelling is gevestigd in Gennep.

Lees ook: Ontslaggolf bij Dichterbij in Oostrum

Plotseling
De reorganisatie komt voor de medewerkers onverwacht. Een medewerkster laat aan de Gelderlander weten dat niemand de reorganisatie aan had zien komen. "Zelfs onze manager wist van niets. Die stond ook raar te kijken. Het is niet te begrijpen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vakbonden eisen rem op reorganisatie Dichterbij
Zorgorganisatie Dichterbij ligt overhoop met vakbonden
Dichterbij schrapt banen van 21 leidinggevenden
Gezondheidszorg, Ouderen
130 ontslagen bij zorginstelling Dichterbij
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen