Sevagram (23 jul 2021)

Schade zorginstelling Sevagram meer dan 40 miljoen euro

De schade bij zorginstelling Sevagram in Valkenburg door het hoogwater is zeker 42,5 miljoen euro, zo blijkt uit een eerste schatting.

Ontruiming Valkenheim Valkenburg 14 jun 2021
Hoogwater: zorginstelling en hospice Valkenburg ontruimd

Een zorginstelling en een hospice in het centrum van Valkenburg zijn woensdagavond ontruimd vanwege de wateroverlast door het overstromen van de Geul.

overval, overvaller, hoodie, mes, steekwapen, geweld, misdaad, criminaliteit (stock)
Alsnog tbs voor fatale roofoverval verzorgingshuis Tegelen

De 53-jarige Boy T. is maandag in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van een gehandicapte man in een verzorgingshuis in Tegelen.

bejaarden, ouderen, coronavirus, covid-19, mondkapje, mondmasker (stock)
Kleine corona-uitbraak in verpleeghuis Maastricht

In verpleeghuis Campagne in Maastricht heeft een kleine uitbraak van het coronavirus onder bewoners en personeel plaatsgevonden.

Zorginstelling rolstoel leeg
Eenzaamheid nog niet voorbij in zorgcentra

Bij verschillende zorgcentra in Limburg kan de vlag uit, omdat maandag bezoek weer welkom is. Helaas gaan niet in alle zorgcentra de deuren open. De instelling moet namelijk minimaal 14 dagen coronavrij zijn.

IMG_4764
Verstandelijk beperkte Norbert ziet moeder na maanden weer

De verstandelijk beperkte Norbert Eekhout uit Venlo zag woensdag, op zijn 61ste verjaardag, na acht weken eindelijk weer zijn moeder.

Zorginstelling bejaard oudere rolstoel
Visite weer welkom in zorgcentra Horst en Landgraaf

Zorginstellingen Hof te Berkel in Horst en De Dormig in Landgraaf zijn de eerste twee zorgcentra in Limburg waar de bezoekregels worden versoepeld.

bejaarden fortuna
Video: Spelers Fortuna Sittard op bezoek bij ouderen

Een kleine selectie van Fortuna Sittard heeft woensdag twee zorginstellingen voor ouderen bezocht.

Mobiele Huiskamer L├╝ckerheide in Kerkrade (30 apr 2020)
Geliefden kunnen elkaar eindelijk weer in de ogen kijken

Na vele weken alleen maar bellen of facetimen is het eindelijk weer mogelijk om elkaar te zien. Bewoners en bezoekers van de L├╝ckerheidekliniek in Kerkrade kunnen elkaar nu ontmoeten in de mobiele huiskamer van de zorginstelling.

Zorgcentrum Hoogstaete ouderen corona coronavirus verpleegster (22 apr 2020)
Verlenging bezoekverbod zorgt voor pijn en verdriet

Het bezoekverbod in zorginstellingen betekent dat veel ouderen nog zeker vier weken hun families niet of nauwelijks kunnen zien.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten