Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorggroep stoot kraamzorg af

Geplaatst opdonderdag 17 maart 2016 - 6:28

De Zorggroep stoot haar onderdeel Groene Kruis Kraamzorg af. De instelling wil zich met name gaan focussen op het verlenen van complexe ouderenzorg.

Geboortezorg Limburg neemt de kraamafdeling van De Zorggroep over. Dat gebeurt per 1 juli, mits de ondernemingsraden, raden van toezicht en de zorgautoriteit daar geen stokje voor steken.

Groene Kruis Kraamzorg
De tweehonderd medewerkers blijven in de nieuwe situatie werken onder de naam Groene Kruis Kraamzorg. Ze behouden ook hun rechten en plichten. Voor verloskundigen en klanten verandert er eveneens zo min mogelijk.

Kraamzorg
Jaarlijks maken zo'n drieduizend gezinnen in Noord- en Midden-Limburg alsook de regio Sittard gebruik van de kraamzorgorganisatie. "Aan de voorkant verandert er in principe niets. De gezichten blijven hetzelfde. Aan de achterkant zullen wel dingen veranderen. Zaken die kostenbesparend zijn of de efficiƫntie van de organisatie verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de verplichte 24-uursbereikbaarheid en beschikbaarheid van kraamzorgmedewerkers. Daar kunnen we als grotere organisatie nog wat winnen", vertelt Joke Verbugt, directeur van Geboortezorg Limburg.

Lees ook: Groene Kruis Kraamzorg schrapt 25 banen

Ouderenzorg
De Zorggroep is blij met de overname door Geboortezorg Limburg. De organisatie zegt zich nu volledig te kunnen focussen op waar ze sterk in is en dat is complexe ouderenzorg en een stukje verpleging en begeleiding bij (jongere) gezinnen met zware zorgvragen.

Lees ook: Zorggroep stoot Hulp bij Huishouden af

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toekomst Verpleeghuis Blerick weer onder de loep
Personeelstekort: Zorggroep huurt Poolse verpleegsters in
Geboortezorg Limburg neemt Groene Kruis Kraamzorg over
Snel en gratis een rolstoel lenen in Bergen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen