Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen in Staten over faillissement grondverwerker Stein

Geplaatst opzondag 8 april 2018 - 14:43

De PvdA in het Limburgs Parlement wil opheldering over het faillissement van grondverwerker BAG uit Stein en de gevolgen ervan voor de provincie.

Zo vraagt de partij of het klopt dat de sanering van het terrein de provincie 1,2 miljoen euro gaat kosten. Dat bedrag is genoemd door De Limburger, op basis van informatie van een aandeelhouder.

Rekening voor belastingbetaler
In schriftelijke vragen stelt PvdA-statenlid Aleida Berghorst dat het niet de eerste keer is dat de provincie 'en daarmee de Limburgse belastingbetaler' de rekening van een bodemsanering gepresenteerd krijgt na een faillissement van een afvalverwerker.

Malafide vuilverwerkers
Daarom wil zij ook weten of de provincie vooraf op de hoogte was van het dreigende faillissement van
BAG of of er geprobeerd is dat te voorkomen. Verder is Berghorst geïnteresseerd in de stand van zaken van de gezamenlijke lobby van Limburg en Noord-Brabant bij het Rijk om extra wettelijke maatregelen te nemen tegen (malafide) afvalverwerkers.

Rekeningen blokkeren
De twee provincies willen bijvoorbeeld bankrekeningen kunnen blokkeren zodat de betreffende bedrijven pas betaald krijgen als ze gevaarlijke stoffen op een verantwoorde wijze hebben laten verwerken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen