Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen in Staten over faillissement grondverwerker Stein

Geplaatst opzondag 8 april 2018 - 14:43

De PvdA in het Limburgs Parlement wil opheldering over het faillissement van grondverwerker BAG uit Stein en de gevolgen ervan voor de provincie.

Zo vraagt de partij of het klopt dat de sanering van het terrein de provincie 1,2 miljoen euro gaat kosten. Dat bedrag is genoemd door De Limburger, op basis van informatie van een aandeelhouder.

Rekening voor belastingbetaler
In schriftelijke vragen stelt PvdA-statenlid Aleida Berghorst dat het niet de eerste keer is dat de provincie 'en daarmee de Limburgse belastingbetaler' de rekening van een bodemsanering gepresenteerd krijgt na een faillissement van een afvalverwerker.

Malafide vuilverwerkers
Daarom wil zij ook weten of de provincie vooraf op de hoogte was van het dreigende faillissement van
BAG of of er geprobeerd is dat te voorkomen. Verder is Berghorst geïnteresseerd in de stand van zaken van de gezamenlijke lobby van Limburg en Noord-Brabant bij het Rijk om extra wettelijke maatregelen te nemen tegen (malafide) afvalverwerkers.

Rekeningen blokkeren
De twee provincies willen bijvoorbeeld bankrekeningen kunnen blokkeren zodat de betreffende bedrijven pas betaald krijgen als ze gevaarlijke stoffen op een verantwoorde wijze hebben laten verwerken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen