Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen over uitval medewerkers kinderopvang

Geplaatst opdonderdag 10 september 2020 - 10:17

Kinderopvangcentra krijgen hun personele bezetting niet meer rond doordat medewerkers met corona-achtige klachten thuis zitten te wachten op de uitslag van hun coronatest.

Dat zeggen de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en de Brancheorganisatie Kinderopvang.

Kinderen thuis
"Medewerkers met verkoudheidsverschijnselen moeten soms bijna een week wachten op een coronatest en de uitslag. Ze zitten daardoor thuis dagenlang op de bank. Kinderopvangondernemers krijgen als gevolg daarvan hun planningen niet meer rond en vrezen groepen te moeten sluiten. Per groep worden tientallen ouders geraakt; zij komen met hun kind thuis te zitten. Dit heeft grote consequenties voor werkend Nederland", zeggen ze.

Wachttijden
Ook in Limburg lopen de wachttijden sinds deze week op, bevestigen de twee Limburgse GGD's. Aan de voorkant staan mensen lang in de wachtrij voor ze een afspraak krijgen. Aan de achterkant loopt het aanleveren van de testresultaten vertraging op.

Lees ook: Mensen langer in de wachtrij voor coronatest

Gastouders
De organisaties hielden een enquête waaruit volgens hen blijkt dat één op de drie ondernemers meer dan 10 procent van hun medewerkers niet kan laten werken. "Eenzelfde percentage gastouders is momenteel niet aan de slag."

De wachttijden worden veroorzaakt door de landelijke laboratoriumcapaciteit. Die heeft haar maximum bereikt waardoor het wachten op de testresultaten langer duurt. Beide GGD's zitten nog niet aan hun maximale testcapaciteit. Verhogen is geen optie, want dat zorgt alleen maar voor meer problemen bij de laboratoria.

Omvangrijke sluiting
Alle verlofaanvragen voor medewerkers van de kinderopvang zijn inmiddels ingetrokken. "Desondanks dreigt een omvangrijke sluiting op zeer korte termijn als de situatie niet verandert; kinderopvangondernemers geven aan dat de rek er inmiddels aan alle kanten uit is."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen