Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen over komst AZC in Macintosh-kantoor Maastricht

Geplaatst opvrijdag 8 april 2016 - 18:54

De bewoners van appartementencomplex Parkresidentie in Maastricht maken zich grote zorgen over de komst van een AZC in het oude kantoor van Macintosh.

Dat laten de ongeveer zestig bewoners in een brief weten aan het college van de stad. De bewoners noemen de komst van 330 asielzoekers naar het pand een 'onzalig plan'.

Grote groep
In de brief benadrukken de bewoners niet tegen de komst van asielzoekers te zijn, maar geven ze wel aan zich grote zorgen te maken over het grote aantal vluchtelingen. Ze pleitten dan ook voor kleinschaligere opvang. "Een plan dat zoals het er nu ligt, niet goed is voor de vluchtelingen en ook niet goed voor ons als bewoners van de Parkresidentie."

Rust en privacy
De voor het merendeel gepensioneerde bewoners vrezen vooral voor overlast. "Met de rust en privacy van onze bewoners zal het hoe dan ook gedaan zijn", schrijven ze. Ook wordt er getwijfeld of het vestigen van een AZC in deze vorm uberhaupt mag. Daarnaast hekelen de bewoners de gebrekkige communicatie van de gemeente.

Meer verzet
De bewoners van het appartementencomplex zijn niet de eerste Maastrichtenaren die in verzet komen. Eerder waren er ook al klachten vanuit de wijk Malberg. Inwoners van die wijk gaan vrijdagavond protesteren tegen de komst van 520 asielzoekers naar de wijken Malberg en Sint Pieter.

Lees ook: Protest tegen 'Poetin Te Strake' bij azc in Maastricht

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse gemeenten afwachtend met opvang vluchtelingen
Protest tegen 'Poetin Te Strake' bij azc in Maastricht
Malberg komt niet opdagen bij gesprek met burgemeester
Burgemeester Penn bezoekt azc-locatie in Malberg
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen