Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen over groot aantal ongelukken op de weg

Geplaatst opmaandag 17 juli 2017 - 18:00
Bekijk media
  • 1
  • 1
Foto: WMW.NU (Web Media Works)

Veilig Verkeer Nederland maakt zich zorgen over de stijging van het aantal eenzijdige ongelukken in Nederland, zegt het tegen L1.

Afgelopen weekend zijn er zes mensen om het leven gekomen door verkeersongevallen in of rondom Limburg.

Oorzaak
"Ik kan niets zeggen over de oorzaak van de ongelukken van afgelopen weekend, maar we zien steeds vaker dat mensen afgeleid zijn in het verkeer", zegt Ilona Hulsterman van Veilig Verkeer Nederland. Uit hun onderzoek blijkt dat maar liefst 89 procent van de automobilisten hun mobiele telefoon gebruikt in het verkeer. "We denken allemaal: dat ene appje kan wel. Maar een ongeluk is gebeurd in een seconde", stelt Hulsterman.

Campagnes
Met emotionele campagnes probeert Veilig Verkeer Nederland mensen bewust te maken van hun rijgedrag en de gevaren op de weg. "We zien op social media dat het impact heeft. Mensen beloven alerter te zijn in het verkeer", aldus Hulsterman. Hopelijk houdt iedereen zich aan deze belofte.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

Limburgers en Brabanders grootste brokkenpiloten op de weg
Politie gaat na crash vaker 'zwarte doos' auto uitlezen
Auto slaat over de kop op A2
Vrouw gewond na botsing met auto

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket