Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen om verdwijnen archief lokale nieuwssite Dichtbij

Geplaatst opvrijdag 6 oktober 2017 - 20:31

Nieuws uit Maastricht, Roermond, Peel en Maas en andere Limburgse plaatsen dat ooit verscheen op de websites van Dichtbij.nl, staat op het punt voor altijd te verdwijnen.

Eigenaar TMG trok afgelopen voorjaar de stekker uit de laatste overgebleven edities van de lokale nieuwssite, maar sinds begin deze maand zijn ook de oude berichten niet meer terug te vinden.

Open brief
Een aantal oud-medewerkers van de site heeft de Telegraaf Media Groep in een open brief gevraagd het digitale archief, voor zover dat nog bestaat, te redden. Bij de ondertekenaars van die brief zijn onder meer Bart Brouwers, oud-hoofdredacteur van Dagblad De Limburger en oprichter van Dichtbij.nl, en Maarten van Laarhoven die de editie Maastricht onder zijn hoede had.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen