Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen om stadsmuur Valkenburg: renovatie nodig

Geplaatst opvrijdag 17 mei 2019 - 14:47

De vestingmuur in Valkenburg is toe aan een renovatie. Volgens het stadsbestuur moet er op korte termijn gehandeld worden.

Na het instorten van een deel van de stadsmuur in Maastricht wil de gemeente dat voor zijn.

Stapel stenen
Volgens de Valkenburgse wethouder Rémy Meijers is de kans relatief klein dat de 700 jaar oude vestigmuur op korte termijn instort. "In Maastricht was de muur volgens mij goed, alleen de grond erachter duwde die naar buiten toe. Hier is het gewoon een stapel stenen die op elkaar staat."

Instorting
Eind maart stortte in Maastricht een gedeelte van de historisch stadsmuur in het stadspark in. Volgens wethouder Meijers is het puur toeval dat er net op dit moment bekend wordt dat de stadsmuur in Valkenburg gerenoveerd moet worden. "We kunnen nog wel een paar jaar wachten, maar we willen gewoon op tijd ermee beginnen. Beter voorkomen dan repareren."

Lees ook: Video: Deel historische stadsmuur Maastricht ingestort

Kosten
Volgens eerste berekeningen gaat de renovatie tegen de 300.000 euro kosten. De gemeente heeft inmiddels 210.000 euro weten vrij te maken. "We komen nog 90.000 euro tekort en daar wringt nou net de schoen", zegt de wethouder "Als de gemeenteraad het toestaat, kunnen we nog putten uit een potje van de gemeente van 45.000 euro." Hoe de laatste 45.000 euro bij elkaar moet worden gesprokkeld, is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen