Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen om ondergrondse pijpleiding Midden-Limburg

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 16:50

Een aantal gemeenten in Midden-Limburg maakt zich zorgen over het plan van Chemelot om op hun grondgebied nieuwe ondergrondse buizen aan te leggen.

Door die buizen vloeien chemische stoffen vanuit Rotterdam naar het chemisch industrieterrein in Geleen en omgekeerd.

Zorgen
De gemeenten Maasgouw en Nederweert hebben samen met de Noord-Brabantse gemeente Helmond een brief gestuurd naar minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. Daarin uiten ze hun zorgen over de plannen. Ook in Weert en Echt-Susteren zijn zorgen over de leiding, al hebben zij de brief niet ondertekend.

Foto: L1

Tegelen
Volgens de gemeente Nederweert zijn de nieuwe buizen niet nodig en is er genoeg ruimte op het huidige buizentracé om nieuwe ondergrondse pijpleidingen aan te leggen. Het huidige tracé loopt van Chemelot via Tegelen naar Rotterdam.

Korter
Chemelot wil de nieuwe buizen juist niet op het huidige tracé aanleggen, onder meer omdat de nieuwe route door Midden-Limburg ongeveer 25 kilometer korter is.

Donderdag 7 februari hebben de gemeenten overleg in Den Haag over de kwestie.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen