Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen om ondergrondse pijpleiding Midden-Limburg

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 16:50

Een aantal gemeenten in Midden-Limburg maakt zich zorgen over het plan van Chemelot om op hun grondgebied nieuwe ondergrondse buizen aan te leggen.

Door die buizen vloeien chemische stoffen vanuit Rotterdam naar het chemisch industrieterrein in Geleen en omgekeerd.

Zorgen
De gemeenten Maasgouw en Nederweert hebben samen met de Noord-Brabantse gemeente Helmond een brief gestuurd naar minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. Daarin uiten ze hun zorgen over de plannen. Ook in Weert en Echt-Susteren zijn zorgen over de leiding, al hebben zij de brief niet ondertekend.

Foto: L1

Tegelen
Volgens de gemeente Nederweert zijn de nieuwe buizen niet nodig en is er genoeg ruimte op het huidige buizentracé om nieuwe ondergrondse pijpleidingen aan te leggen. Het huidige tracé loopt van Chemelot via Tegelen naar Rotterdam.

Korter
Chemelot wil de nieuwe buizen juist niet op het huidige tracé aanleggen, onder meer omdat de nieuwe route door Midden-Limburg ongeveer 25 kilometer korter is.

Donderdag 7 februari hebben de gemeenten overleg in Den Haag over de kwestie.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen