Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen om dichtgeplakte etalages in binnenstad Maastricht

Geplaatst opdonderdag 19 mei 2016 - 7:03

Blinde winkelpuien, etalages die helemaal zijn dichtgeplakt waardoor binnenkijken niet mogelijk is, zijn in binnensteden een groeiende bron van zorg.

De Maastrichtse welstands- en monumentencommissie wil bekijken of ze kan voorkomen dat dergelijke het straatbeeld afgeschermde winkelruimten steeds vaker opduiken.

Etalages
Het is volgens de Maastrichtse welstandscommissie zaak om centrumbreed overeenstemming te bereiken met ondernemers van grootwinkelbedrijf tot kleine zelfstandige over het etalagebeleid in de binnenstad. "De economische druk op populaire binnensteden als die van Maastricht neemt toe", constateert de voorzitter van de commissie Menno Homan.

Niet willen
"Ondernemers zoeken grenzen op, willen in hun winkels beleving bieden, maar alle afleiding die van buiten komt, verstoort dat. Vandaar de neiging om etalages dicht te plakken. Dat moet je niet willen. Reden om te zien of we er met beleid iets aan kunnen doen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht Brugstraat Centrum
Koopzondag levert Maastricht 16,5 miljoen aan omzet op
Auto Parkeren Parkeerplaats
Ondernemers voeren actie voor gratis parkeren in Kerkrade
Personeel Xenos krijgt woensdag 'mededeling'
ANP
Winkelketen Xenos schrapt 250 banen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen