Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen om dichtgeplakte etalages in binnenstad Maastricht

Geplaatst opdonderdag 19 mei 2016 - 7:03

Blinde winkelpuien, etalages die helemaal zijn dichtgeplakt waardoor binnenkijken niet mogelijk is, zijn in binnensteden een groeiende bron van zorg.

De Maastrichtse welstands- en monumentencommissie wil bekijken of ze kan voorkomen dat dergelijke het straatbeeld afgeschermde winkelruimten steeds vaker opduiken.

Etalages
Het is volgens de Maastrichtse welstandscommissie zaak om centrumbreed overeenstemming te bereiken met ondernemers van grootwinkelbedrijf tot kleine zelfstandige over het etalagebeleid in de binnenstad. "De economische druk op populaire binnensteden als die van Maastricht neemt toe", constateert de voorzitter van de commissie Menno Homan.

Niet willen
"Ondernemers zoeken grenzen op, willen in hun winkels beleving bieden, maar alle afleiding die van buiten komt, verstoort dat. Vandaar de neiging om etalages dicht te plakken. Dat moet je niet willen. Reden om te zien of we er met beleid iets aan kunnen doen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht Brugstraat Centrum
Koopzondag levert Maastricht 16,5 miljoen aan omzet op
Auto Parkeren Parkeerplaats
Ondernemers voeren actie voor gratis parkeren in Kerkrade
Personeel Xenos krijgt woensdag 'mededeling'
ANP
Winkelketen Xenos schrapt 250 banen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen