Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Zorgen om coronaverspreiding tijdens ramadan’

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 20:28

De ramadan kan mogelijk een negatieve rol spelen in de verspreiding van het coronavirus. Dat vreest Ihssan Oulkadi, een verpleegkundige met Marokkaanse roots van het Zuyderland ziekenhuis.

Zij uitte haar zorgen maandagavond in L1-programma AvondGasten: Corona in Limburg.

Contact
De ramadan begint op 23 april en duurt tot eind mei. Oulkadi en haar collega's zijn bang dat mensen de Ramadan hetzelfde gaan beleven als andere jaren. Dat betekent dat families ’s avonds na zonsondergang bij elkaar komen en geen rekening zullen houden met de 1,5 meter afstand.

Turks
Net over de grens meldde het ziekenhuis van Genk vorige week dat 50 procent van de patiënten op de IC daar van Turkse origine is. Dat veroorzaakt veel onrust binnen de Turkse gemeenschap. Een duidelijke verklaring heeft het ziekenhuis niet. Mogelijk komt het doordat sommige mensen onvoldoende Nederlands spreken en daarom de berichtgeving over de regels niet goed kunnen volgen. Ook is er binnen de Turkse gemeenschap veel contact en komen mensen vaak bij elkaar over de vloer.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen