Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen bij D66 over samenwerking binnen coalitie

Geplaatst opzaterdag 19 maart 2016 - 16:34

Coalitiepartij D66 maakt zich grote zorgen over de samenwerking binnen het provinciebestuur.

Op een vergadering van D66-Limburg in Venray zei statenlid Hans van Wageningen dat het beleid van het provinciebestuur dreigt te blijven steken in de persoonlijke ambities van de individuele gedeputeerden.

Optelsom
"Het beleid is dan niet meer dan een optelsom van die delen. En dat moeten we voorkomen. Want dat is niet goed voor Limburg", aldus Van Wageningen.
Als voorbeeld noemde hij het fietsbeleid. Dat valt onder de verantwoordelijkheid van PvdA-gedeputeerde Eric Geurts. Maar het heeft niet alleen te maken met bereikbaarheid. Het gaat ook over gezondheid, economie en sporten, zo stelde het D66-statenlid.

Andere gedeputeerden zouden daar dan ook budget uit hun portefeuille voor ter beschikking moeten stellen. "Maar de houding is teveel van als jij iets met de fiets wil, is dat prima. Maar niet met mijn budget", constateerde Van Wageningen.

Het D66-statenlid vindt dat een budget niet van één gedeputeerde is maar ook bedoeld is om samen te werken.

Worstelen
Van Wageningen zegt verder de eerste signalen te hebben ontvangen dat ook andere partijen met de gang van zaken worstelen. De provincie Limburg wordt bestuurd door een coalitie van vijf partijen : CDA, SP, VVD, D66 en PvdA.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Camiel Eurlings misleidde Tweede Kamer in Fyra-dossier'
Europees goud voor Lindeboom-biertje
Ruim kwart kaarten draaksteken Beesel verkocht
Maastricht wil gratis nachtbussen Pukkelpop
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen