Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen bij bewoners over verkoop klooster Tegelen

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2020 - 6:00

De bewoners van woongroep Emmaus Feniks in het voormalige trappistenklooster in Tegelen maken zich grote zorgen over de verkoop van het complex.

Met spandoeken hopen ze de verkoop en verbouwing tot verblijf voor honderden arbeidsmigranten tegen te houden. Woensdag is de laatste dag dat de gegadigden een bod kunnen uitbrengen, meldt Omroep Venlo.

Arbeidsmigranten
Er zijn twee bedrijven in de race. Raas/Werkconsult wil aan 750 slaapplaatsen op het terrein neerzetten, de andere gegadigde Rendiz houdt het op 350 plekken. Vooral die eerste baart de bewoners zorgen, want de woongroep vreest dat die zich niet kan handhaven tussen zoveel nieuwe bewoners.

Kringloopwinkel
Stichting Emmaus Feniks beheert het klooster en de woongroep, verzorgt noodopvang voor bijvoorbeeld daklozen en runt ook een kringloopwinkel in het gebouwencomplex. Die laatste is de belangrijkste bron van inkomsten, maar levert bij lange na niet genoeg op om het monumentale pand te onderhouden.

Alternatief plan
Volgens de stichting is verkoop van de gebouwen de enige mogelijkheid om te voorkomen dat het gebouw verder aftakelt en de woongroep, opvang en winkel moeten sluiten. De bewoners hebben samen met omwonenden een alternatief plan bedacht, in de hoop dat de verkoop kan worden afgewend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen