Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen bij bewoners over verkoop klooster Tegelen

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2020 - 6:00

De bewoners van woongroep Emmaus Feniks in het voormalige trappistenklooster in Tegelen maken zich grote zorgen over de verkoop van het complex.

Met spandoeken hopen ze de verkoop en verbouwing tot verblijf voor honderden arbeidsmigranten tegen te houden. Woensdag is de laatste dag dat de gegadigden een bod kunnen uitbrengen, meldt Omroep Venlo.

Arbeidsmigranten
Er zijn twee bedrijven in de race. Raas/Werkconsult wil aan 750 slaapplaatsen op het terrein neerzetten, de andere gegadigde Rendiz houdt het op 350 plekken. Vooral die eerste baart de bewoners zorgen, want de woongroep vreest dat die zich niet kan handhaven tussen zoveel nieuwe bewoners.

Kringloopwinkel
Stichting Emmaus Feniks beheert het klooster en de woongroep, verzorgt noodopvang voor bijvoorbeeld daklozen en runt ook een kringloopwinkel in het gebouwencomplex. Die laatste is de belangrijkste bron van inkomsten, maar levert bij lange na niet genoeg op om het monumentale pand te onderhouden.

Alternatief plan
Volgens de stichting is verkoop van de gebouwen de enige mogelijkheid om te voorkomen dat het gebouw verder aftakelt en de woongroep, opvang en winkel moeten sluiten. De bewoners hebben samen met omwonenden een alternatief plan bedacht, in de hoop dat de verkoop kan worden afgewend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen