Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgeloze avond Van Bommel en PSV tegen Fortuna: 5-0

Geplaatst opzaterdag 7 december 2019 - 21:37

Een machteloos Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een even harde als terechte nederlaag geleden op bezoek bij PSV. In Eindhoven won de thuisploeg met 5-0.

Er stond voorafgaand aan de wedstrijd de nodige druk op PSV en de geplaagde oefenmeester uit Maasbracht, wiens wankele positie bij een nederlaag tegen de Fortunezen onhoudbaar leek te worden.

PSV op goede spoor
Ritsu Doan zag na vijf minuten een treffer wegens buitenspel afgekeurd worden, maar twee minuten later was het alsnog raak via de Japanner. Hij knikte een voorzet van Steven Bergwijn eenvoudig in de verre hoek en hielp Van Bommel en PSV daarmee op het goede spoor. PSV kreeg daarna kansen de score uit te breiden tegen het onmachtige Fortuna. Zo knikte Denzel Dumfries naast en misten ook Donyell Malen en Doan het doel.

2-0 en 3-0
Binnen het halfuur viel die 2-0 alsnog. Ditmaal was Malen de Fortuna-defensie met het hoofd de baas. Een schot uit de draai van de voet van Vitalie Damashkan was het enige wapenfeit van Fortuna-kant in de eerste helft, voordat aan de overkant ook de derde PSV-treffer een feit was. Steven Bergwijn werd door Martin Angha naar de vlakte gewerkt en schoot vervolgens vanaf de stip de bal in de kruising: 3-0. Fortuna mocht nog blij zijn dat het met die stand de catacomben mocht opzoeken.

Opnieuw penalty
Fortuna verscheen na die dramatische eerste helft met Bassala Sambou en Alex Carbonell in plaats van Felix Passlack en Clint Essers aan de aftrap van het tweede bedrijf. Ondanks die wisselingen vond PSV snel de weg naar de 4-0, want opnieuw leidde een overtreding van Angha een penalty in. Mohamed Ihattaren mocht nu aanleggen vanaf elf meter en stuurde Koselev naar de verkeerde hoek.

Koselev pareert
Zo wist Van Bommel nog voordat de slotfase van het duel bereikt was dat de discussie rondom zijn functioneren even zou verstommen. PSV bleef zoeken naar goals en kreeg daar ook de mogelijkheden voor. Zo maakten Koselev en een handvol verdedigers met vereende krachten een flipperkastsituatie voor de Fortuna-goal onschadelijk. Koselev pareerde daarna ook een inzet van dichtbij van de voet van Malen.

PSV-Fortuna Sittard (7 dec 2019)
Foto: Niels van Renen

Dammers
Het mooiste moment aan Fortuna-kant was de rentree van Wessel Dammers, die bijna een jaar buitenspel stond door een zware blessure. Hij loste een kwartier voor tijd Grégoire Amiot af. Met de centrale verdediger binnen de lijnen kwam PSV nog één keer tot scoren: een scherpe voorzet van Malen bood invaller Cody Gakpo een niet te missen kans, waardoor het duel in 5-0 eindigde.

Veertiende
Fortuna krijgt over twee weken nog één kans om toch nog een uitzege in 2019 te boeken, op bezoek bij Willem II. De Sittardenaren blijven voorlopig de nummer veertien op de Eredivisie-ranglijst, met 15 punten uit 16 duels.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen