Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgcliënten Koraal befietsen Mont Ventoux

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 14:58

Ongeveer 200 Limburgse en Brabantse cliënten van Koraal vertrekken zondag naar Frankrijk.

Komende week beklimmen ze de Mont Ventoux.

Beperkingen
Koraal levert zorg aan mensen met ernstige verstandelijke beperkingen en/of gedrags- en/of psychiatrische problemen. Het is voor de achtste keer dat ze de kale berg fietsend opgaan. Vanuit Op de Bies in Landgraaf vertrekken ze met 16 deelnemers.

Leeg hoofd
Onder hen is Mandy Hendriks (31), die borderline heeft. Ze kampt daardoor met stemmingswisselingen, maar het gaat steeds beter met Mandy. Ze woont inmiddels zelfstandig en is getrouwd, maar komt nog vrijwel dagelijks bij Op de Bies, als dagbesteding. In januari is ze begonnen met trainen en met de beklimming van de Mont Ventoux wil ze laten zien dat ze meer kan dan mensen denken."Het viel in het begin best wel tegen, maar nu is het voor mij een manier om mijn hoofd leeg te maken", zegt Mandy.

Grenzen verleggen
Koraal wil met het evenement laten zien dat de cliënten tot iets in staat zijn. Ze leven er maanden naartoe en het is als het ware onderdeel van de behandeling. Ploegleider Mark van Gastel ziet dat mensen hun grenzen verleggen. "En uiteindelijk komt iedereen boven, op eigen tempo. En dat geeft na 26 kilometer wel een voldaan gevoel", zegt van Gastel. Als het weer het toelaat zullen ze woensdag de tocht gaan maken.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen