Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgcentrum Weert deels ontruimd vanwege brand

Geplaatst opzaterdag 22 december 2018 - 6:39

Acht appartementen van woonzorgcentrum Zuyderborgh in Weert zijn zaterdag in alle vroegte ontruimd na een brandmelding.

Volgens de brandweer brak het vuur rond 06:30 uur zaterdagochtend uit in een berging van het zorgcomplex aan Sint Jozefhof.

Rook
Vanwege de rookontwikkeling zijn acht appartementen van bewoners die daar zelfstandig wonen ontruimd. Uit voorzorg werden ook twee ambulances naar het zorgcentrum gestuurd. Uiteindelijk hoefden de ambulancemedewerkers niet in actie te komen, want er raakte niemand gewond.

Opgevangen
De bewoners zijn tijdelijk opgevangen bij Land van Horne. Inmiddels zijn ze terug in hun eigen woning. De brandweer vermoedt dat een kapotte scootmobiel de oorzaak van de brand is.

In september moest de brandweer overigens ook al uitrukken voor een brand in de stallingsruimte. Toen was een accu van een scootmobiel in brand gevlogen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen