Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgcentrum onder verscherpt toezicht geplaatst

Geplaatst opdonderdag 29 november 2018 - 16:51

Het kleinschalige woonzorgcentrum Zorghuis Roermond is onder verscherpt toezicht geplaatst door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Dat laat die laatste partij weten via een statement op de eigen website.

Meerdere controles
In Zorghuis Roermond is plaats voor maximaal 23 patiënten, met verschillende zorgbehoeften. Zo verblijven er mensen met fysieke klachten, maar zijn er bijvoorbeeld ook mensen met dementie. De inspectie heeft naar eigen zeggen meerdere controles uitgevoerd sinds 2015. In 2017 bleek de zorgverlener op verschillende punten niet aan de gestelde eisen te voldoen. Zorghuis Roermond kreeg zes maanden de tijd om dit te herstellen.

Verslechtering zichtbaar
Toen de inspectie in september van dit jaar opnieuw op bezoek kwam, bleek de situatie niet veel beter. 'Hoewel kleine verbeteringen zichtbaar waren, was er op een aantal normen ook een verslechtering te zien. De locatie voldeed opnieuw grotendeels niet aan negen van de 14 getoetste normen', schrijft de inspectie.

Met ingang van 22 november staat Zorghuis Roermond vijf maanden onder verscherpt toezicht. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. 'De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen', zo schrijft het.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen