Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgcentrum onder verscherpt toezicht geplaatst

Geplaatst opdonderdag 29 november 2018 - 16:51

Het kleinschalige woonzorgcentrum Zorghuis Roermond is onder verscherpt toezicht geplaatst door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Dat laat die laatste partij weten via een statement op de eigen website.

Meerdere controles
In Zorghuis Roermond is plaats voor maximaal 23 patiënten, met verschillende zorgbehoeften. Zo verblijven er mensen met fysieke klachten, maar zijn er bijvoorbeeld ook mensen met dementie. De inspectie heeft naar eigen zeggen meerdere controles uitgevoerd sinds 2015. In 2017 bleek de zorgverlener op verschillende punten niet aan de gestelde eisen te voldoen. Zorghuis Roermond kreeg zes maanden de tijd om dit te herstellen.

Verslechtering zichtbaar
Toen de inspectie in september van dit jaar opnieuw op bezoek kwam, bleek de situatie niet veel beter. 'Hoewel kleine verbeteringen zichtbaar waren, was er op een aantal normen ook een verslechtering te zien. De locatie voldeed opnieuw grotendeels niet aan negen van de 14 getoetste normen', schrijft de inspectie.

Met ingang van 22 november staat Zorghuis Roermond vijf maanden onder verscherpt toezicht. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. 'De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen', zo schrijft het.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen