Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zorgcentrum onder verscherpt toezicht geplaatst

Geplaatst opdonderdag 29 november 2018 - 16:51

Het kleinschalige woonzorgcentrum Zorghuis Roermond is onder verscherpt toezicht geplaatst door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Dat laat die laatste partij weten via een statement op de eigen website.

Meerdere controles
In Zorghuis Roermond is plaats voor maximaal 23 patiënten, met verschillende zorgbehoeften. Zo verblijven er mensen met fysieke klachten, maar zijn er bijvoorbeeld ook mensen met dementie. De inspectie heeft naar eigen zeggen meerdere controles uitgevoerd sinds 2015. In 2017 bleek de zorgverlener op verschillende punten niet aan de gestelde eisen te voldoen. Zorghuis Roermond kreeg zes maanden de tijd om dit te herstellen.

Verslechtering zichtbaar
Toen de inspectie in september van dit jaar opnieuw op bezoek kwam, bleek de situatie niet veel beter. 'Hoewel kleine verbeteringen zichtbaar waren, was er op een aantal normen ook een verslechtering te zien. De locatie voldeed opnieuw grotendeels niet aan negen van de 14 getoetste normen', schrijft de inspectie.

Met ingang van 22 november staat Zorghuis Roermond vijf maanden onder verscherpt toezicht. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. 'De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen', zo schrijft het.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen