Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgcentrum moet improviseren zonder water

Geplaatst opmaandag 9 januari 2017 - 16:36

In zorgcentrum Oosterbeemd in Valkenburg was het maandag improviseren. Rond half negen kwam er opeens geen water meer uit de kraan.

"Gelukkig waren de kannen koffie en thee net gevuld, dus de bewoners hebben daar aanvankelijk geen last van gehad", zegt woordvoerder Marjon Schmitz van zorgkoepel Sevagram.

Flessen water
Voor mensen die nog gewassen moesten worden, werden snel flessen water en vochtige doekjes gehaald uit het naburige zorgcentrum Valkenheim. En de lunch, die doorgaans in stoomovens wordt bereid, moest worden aangepast. De bewoners kregen nu erwtensoep en broodjes kroket. Tijdens het koffie- en thee-uurtje in de middag werd nu frisdrank geserveerd. "De bewoners hadden er alle begrip voor en klaagden niet. Het personeel heeft snel kunnen inspelen op de situatie", zegt Schmitz.

Problemen
Ook bewoners van de Thibaldstraat en Oosterbeekstraat zaten een groot deel van de dag zonder water. Volgens een woordvoerder van de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) waren de problemen aan het begin van de middag opgelost, maar Schmitz en enkele buurtbewoners melden dat er pas rond half vier weer water uit de kraan stroomde.

De WML-woordvoerder zegt dat nog onduidelijk is waardoor de waterlevering stokte: "Prioriteit ligt bij het oplossen van het probleem. Wat de oorzaak is, gaan we nu onderzoeken".

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorgcentrum voor tweede dag op rij zonder water
Bejaarde handen handen schudden
Sevagram schiet noodlijdend Mosae te hulp
Gerenoveerde Plataan nu revalidatiecentrum voor ouderen
wml tappuntten watertappunten watertappunt watertap waterleiding maatschappij limburg (14 apr 2020)
Kraan voor gratis drinkwater gaat weer open
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen