Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgcentrum in Kerkrade ontruimd door benzinelozing

Geplaatst opvrijdag 1 april 2016 - 17:00

Wijkzorgcentrum Vroenhof in Kerkrade is vrijdagmiddag ontruimd omdat er binnen in het gebouw een vreemde lucht werd geroken.

Op drie afdelingen in het pand aan de Vroenstraat in de wijk Bleijerheide werd even na 16:00 uur een gaslucht waargenomen.

Benzine
De bewoners van het gebouw werden daarop naar buiten gestuurd, terwijl de brandweer poolshoogte kwam nemen.
Eenmaal ter plekke bleek het niet om een gaslek te gaan, maar om benzine of diesel die in de buurt was geloosd op het riool. De geur daarvan kwam via verschillende afvoerputjes het zorgcentrum binnen. De bewoners mochten daarna weer naar binnen, de brandweer spoelt het riool door.

In Vroenhof zijn 130 appartementen voor ouderen, die overigens niet meer allemaal bewoond worden. Ook is er een afdeling voor ouderen met psychiatrische problemen.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Woningen ontruimd om gaslucht leegstaande woning Graverstraat Kerkrade nr 1 (13 dec 2020)
Woningen ontruimd vanwege gaslek in Kerkrade
School in Venray ontruimd vanwege gaslucht
Woningen in Geleen ontruimd vanwege gaslucht
Schoolgebouw ontruimd in Maastricht vanwege vreemde geur
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen