Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgcentrum Echt: 'Nu hebben we tijd voor de cliënten'

Geplaatst opmaandag 22 november 2021 - 6:00

Medewerkers van MCC Omnes in Sittard hebben een nieuw initiatief bedacht om zorgmedewerkers te ontlasten.

Het bedrijf is een regionale organisatie voor samenwerking van alle huisartsen en specialisten in de Westelijke Mijnstreek en Echt. Vrijwilligers kunnen zich melden en worden vervolgens door medewerkers van MCC Omnes ingezet op plekken waar dat nodig is.

Video: L1

Hulpzorg
Medewerkers van het Sittardse bedrijf krijgen wekelijks te horen waar zorgpersoneel mee zit. "We wilden graag iets doen en laten zien dat ze niet alleen staan. Al snel kwamen er aanmeldingen binnen. Ook familie en vrienden hebben zich al opgegeven", zegt Lilo Crasborn van MCC Omnes.

Vrijwilliger
Een vrijwilliger is Fred Janssen. Normaal begeleidt hij start-ups in ontwikkelingslanden om door te breken op de Europese markt. "Hier zet ik koffie, stofzuig ik de gang, maak ik een praatje. Alles wat het zorgpersoneel uit handen kan geven neem ik over, zodat zij meer tijd hebben voor hun zorgtaken."

Stress
Janssen heeft zich opgegeven omdat hij verhalen van zorgpersoneel hoorde en zag. "Soms zijn ze met drie mensen verantwoordelijk voor meer dan twintig cliënten. Ze hebben stress en rennen zich rot." Volgens hem kan iedereen dit vrijwilligerswerk doen. "Mensen die tijd over hebben, kunnen hier prima helpen. Ik vind dit zo leuk om te doen."

Extra handjes
Ook Chantal Peeters, verpleegkundige bij zorgcentrum De Egthe in Echt is blij met de extra handjes. "Ik heb nu veel meer tijd om aan het bed te staan van de bewoners. Door de coronacrisis zijn er voor ons meer werkzaamheden bijgekomen, dus als we dan niet zorg gerelateerde activiteiten uit handen kunnen geven is dat fijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen