Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgcentrum Bergen spant kort geding aan tegen SVB

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 5:05

Zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen heeft een kort geding tegen de Sociale Verzekeringsbank (SVB) aangespannen.

Ze wil daarmee alsnog de uitbetaling afdwingen van 277.000 euro aan pgb-geld die sinds januari uitblijft. Dat melden de Limburgse kranten donderdag.

Zorg ernstig in gevaar
In het Bergense zorgcentrum wordt 24-uurszorg verleend aan zes mensen met ernstige geestelijke handicaps en gedragsproblemen. Door het uitblijven van de persoonsgebonden budgetten (pgb’s) komt die zorg nu ernstig in gevaar, want het zorgcentrum is door haar reserves heen en stevent nu dus af op een faillissement.

Voortbestaan in gevaar
Léon Kunzeler van Huver Advocaten, die namens Pioenroos het kort geding heeft aangespannen, noemt de houding van SVB onaanvaardbaar. "Ze brengen de continuïteit van zorg en het voorbestaan van een onderneming in gevaar."

Kort geding
Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend. De SVB zegt niets te weten van een kort geding en zegt om die reden niet inhoudelijk te kunnen reageren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'
Pgb-conflict in Bergen opgelost
Afkickkliniek Counterpane in Venlo is failliet
Gezondheidszorg, Ouderen
Limburgse gemeenten betalen zelf pgb’s vooruit
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen