Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgcentrum Bergen spant kort geding aan tegen SVB

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 5:05

Zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen heeft een kort geding tegen de Sociale Verzekeringsbank (SVB) aangespannen.

Ze wil daarmee alsnog de uitbetaling afdwingen van 277.000 euro aan pgb-geld die sinds januari uitblijft. Dat melden de Limburgse kranten donderdag.

Zorg ernstig in gevaar
In het Bergense zorgcentrum wordt 24-uurszorg verleend aan zes mensen met ernstige geestelijke handicaps en gedragsproblemen. Door het uitblijven van de persoonsgebonden budgetten (pgb’s) komt die zorg nu ernstig in gevaar, want het zorgcentrum is door haar reserves heen en stevent nu dus af op een faillissement.

Voortbestaan in gevaar
Léon Kunzeler van Huver Advocaten, die namens Pioenroos het kort geding heeft aangespannen, noemt de houding van SVB onaanvaardbaar. "Ze brengen de continuïteit van zorg en het voorbestaan van een onderneming in gevaar."

Kort geding
Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend. De SVB zegt niets te weten van een kort geding en zegt om die reden niet inhoudelijk te kunnen reageren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'
Pgb-conflict in Bergen opgelost
Afkickkliniek Counterpane in Venlo is failliet
Gemeenten te laat met data pgb’s
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen