Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Zorgcentrum Bergen spant kort geding aan tegen SVB

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 5:05

Zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen heeft een kort geding tegen de Sociale Verzekeringsbank (SVB) aangespannen.

Ze wil daarmee alsnog de uitbetaling afdwingen van 277.000 euro aan pgb-geld die sinds januari uitblijft. Dat melden de Limburgse kranten donderdag.

Zorg ernstig in gevaar
In het Bergense zorgcentrum wordt 24-uurszorg verleend aan zes mensen met ernstige geestelijke handicaps en gedragsproblemen. Door het uitblijven van de persoonsgebonden budgetten (pgb’s) komt die zorg nu ernstig in gevaar, want het zorgcentrum is door haar reserves heen en stevent nu dus af op een faillissement.

Voortbestaan in gevaar
Léon Kunzeler van Huver Advocaten, die namens Pioenroos het kort geding heeft aangespannen, noemt de houding van SVB onaanvaardbaar. "Ze brengen de continuïteit van zorg en het voorbestaan van een onderneming in gevaar."

Kort geding
Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend. De SVB zegt niets te weten van een kort geding en zegt om die reden niet inhoudelijk te kunnen reageren.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'
Pgb-conflict in Bergen opgelost
Afkickkliniek Counterpane in Venlo is failliet
Gezondheidszorg, Ouderen
Limburgse gemeenten betalen zelf pgb’s vooruit
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen