Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgcentrum Bergen spant kort geding aan tegen SVB

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 5:05

Zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen heeft een kort geding tegen de Sociale Verzekeringsbank (SVB) aangespannen.

Ze wil daarmee alsnog de uitbetaling afdwingen van 277.000 euro aan pgb-geld die sinds januari uitblijft. Dat melden de Limburgse kranten donderdag.

Zorg ernstig in gevaar
In het Bergense zorgcentrum wordt 24-uurszorg verleend aan zes mensen met ernstige geestelijke handicaps en gedragsproblemen. Door het uitblijven van de persoonsgebonden budgetten (pgb’s) komt die zorg nu ernstig in gevaar, want het zorgcentrum is door haar reserves heen en stevent nu dus af op een faillissement.

Voortbestaan in gevaar
Léon Kunzeler van Huver Advocaten, die namens Pioenroos het kort geding heeft aangespannen, noemt de houding van SVB onaanvaardbaar. "Ze brengen de continuïteit van zorg en het voorbestaan van een onderneming in gevaar."

Kort geding
Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend. De SVB zegt niets te weten van een kort geding en zegt om die reden niet inhoudelijk te kunnen reageren.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'
Pgb-conflict in Bergen opgelost
Afkickkliniek Counterpane in Venlo is failliet
Gemeenten te laat met data pgb’s
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen