Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgassistenten verlagen werkdruk: 'Dankbaarheid is mooi'

Geplaatst opdonderdag 28 februari 2019 - 21:26

Zorginstelling Meander heeft dit jaar 200 assistenten aangenomen om de zorg in de verpleeghuizen te verbeteren.

Om die mensen te vinden, moest de organisatie creatief te werk gaan.

Lat lager gelegd
Zo richtte de zorginstelling zich onder meer op mensen met een lichte beperking. Het leverde Dokter Calshof in Landgraaf 600 sollicitatiegesprekken op voor 17 arbeidsplekken. "We hebben de lat bewust lager gelegd voor deze functie, en dat heeft heel goed uitgepakt", zo vertelt Anneke Kazmarek, manager van de zorginstelling.

Dankbaarheid
Nick Vondenhoff is een van de nieuwe assistenten die sinds kort op een afdeling met zeven dementerende patiënten werkt. Nick heeft een lichte autistische beperking, maar functioneert goed in zijn rol als assistent. "Ik houd toezicht bij de ontbijttafel, ik doe spelletjes, ik vind het heel leuk. Vooral de dankbaarheid van de mensen is echt mooi", zo vertelt Nick. "We kijken goed naar de balans tussen gekwalificeerd personeel, en minder specifiek opgeleide mensen. Dat paste hier heel goed", zo vertelt
Kazmarek.

Zorggelden
De assistenten in de verpleeghuizen kunnen worden aangenomen door de extra zorggelden van 2,1 miljard euro die de overheid beschikbaar stelde. Dat geld moet voor 85 procent besteed worden aan personeel, dus aan extra handen in de verpleeghuizen. "Ik hoop alleen dat het kabinet ook na drie jaar doorgaat met deze financiering", zo uit manager Anneke Kazmarek haar zorgen. "Want onze ervaringen zijn heel erg goed."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen