Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorg overbelast: militairen helpen in ziekenhuizen

Geplaatst opmaandag 6 december 2021 - 13:32

Militairen gaan helpen in de Limburgse ziekenhuizen die zwaar getroffen zijn door corona. Militaire artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel gaan assisteren in het VieCuri Medisch Centrum in Venlo en in het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen.

In Venlo gaan 25 militairen aan de slag en in Heerlen acht. In het Zuyderland ziekenhuis starten de eerste militairen maandag. Wanneer de militairen in het VieCuri ziekenhuis gaan beginnen is nog niet duidelijk. Ook gaat er nog een militaire planner vanuit het Maastricht Universitair Medisch Centrum meehelpen bij het Regionaal Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Testen
Het leger helpt ook al bij de teststraten in Zuid-Limburg. De capaciteit van de GGD Zuid-Limburg en GGD Noord-Limburg zitten tegen het maximum aan. Om de teststraten draaiend te houden worden militairen ingezet. In Noord-Limburg zijn er nog geen militairen ingevlogen, maar wordt dit wel overwogen.

Lees ook: GGD'en Limburg schalen op: Defensie levert extra personeel

Utrecht
Defensie verleent al steun in Utrecht. Daar zijn sinds vorige week in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) maximaal zestig militairen werkzaam op de corona-afdeling. Door de extra hulp kan het UMC Utrecht coronapatiënten overnemen van andere ziekenhuizen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen