Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorg is op: VGZ-patiënten niet meer welkom bij Zuyderland

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 21:45

Patiënten die zijn verzekerd bij VGZ of een verzekeraar die daar onder valt, kunnen dit jaar niet meer voor alle ingrepen terecht bij de Zuyderland-ziekenhuizen.

De zorg die de verzekeraar heeft ingekocht bij de ziekenhuizen in Geleen, Heerlen en Kerkrade is op.

Afspraken
Het ziekenhuis en de verzekeraar hebben begin dit jaar afspraken gemaakt over de hoeveelheid zorg die Zuyderland aan VGZ-patiënten mag leveren. Die hoeveelheid zorg wordt dit jaar overschreden, meldt het ziekenhuis.

Wachtlijst
Klanten van VGZ die zich melden bij Zuyderland voor een eerste consult krijgen te horen dat ze tot begin volgend jaar op een wachtlijst komen, of zich bij een ander ziekenhuis moeten melden. Het gaat om ingrepen zoals staar, een nieuwe heup, een liesbreuk of verschillende aandoeningen aan keel, neus of oren. De patiëntenstop geldt niet voor spoedgevallen en kinderen.

Andere verzekeraars
Het zijn niet alleen patiënten van VGZ zelf die voorlopig niet meer welkom zijn bij Zuyderland. Ook klanten van andere verzekeraars die onder de Coöperatie VGZ vallen worden getroffen. Dat zijn Univé, ZEKUR, Bewuzt, VGZ voor de zorg, Zorgzaam, UMC en IZA.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen