Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorg grootste bedrijfstak in Heuvelland en Parkstad

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 10:13

In veruit de meeste Limburgse gemeenten werken de meeste mensen in de zorg- of handelssector.

Dat blijkt uit een rapport over de arbeidsmarkt dat vrijdag door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gepubliceerd. De cijfers stammen uit eind 2018. Niet geheel verrassend telt Maastricht de meeste banen: 76.000.

Verdeling
De zorgsector voert vooral de boventoon in het Heuvelland en de Parkstadgemeenten. In het midden en noorden van de provincie werken in veel gemeenten de meeste mensen in de handel. Landelijk is de handelssector in de meeste gemeenten de grootse bedrijfstak: in 190 gemeenten is dat het geval.

Bekijk op onderstaand kaartje in welke sector de meeste mensen werken in jouw gemeente:

Afwijkingen
Enkele gemeenten wijken af van de trend. Zo leunt Sittard-Geleen op de aanwezigheid van Chemelot: bijna een kwart van alle banen in die gemeente zit in de industrie. In Valkenburg, Vaals en Mook en Middelaar werken de meeste mensen in de horeca.

Venray
Verder zorgen uitzendbureaus voor liefst 43,6 procent van de banen in Venray. Bijna 16.000 mensen verdienen in die gemeente in deze sector hun geld. In tegenstelling tot andere delen van het land is er geen Limburgse gemeente waar de meeste mensen in het openbaar bestuur werken.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen