Nominaties zorginnovatieprijs voor borst, ontlasting en oog

Drie van de tien finalisten van de Nationale Zorginnovatieprijs komen uit Limburg.

Speciale pacemaker voortaan ook in Roermond geplaatst

Mensen met hartfalen kunnen voortaan ook in het Laurentius Ziekenhuis Roermond terecht voor plaatsing van een speciale pacemaker.

Rampenaanpak na ingestort plafond ziekenhuis als voorbeeld

De manier waarop ziekenhuis VieCuri in Venlo is omgegaan met een ingestort plafond op de spoedeisende hulp in 2017 is een voorbeeld voor anderen.

Ongewenst gedrag in zorg: 'Ga maar op bed liggen'

Werknemers in de zorg- en welzijnssector ervaren naar verhouding het vaakst ongewenst gedrag op het werk door externen, zoals klanten of patiënten.

Old Bejaarden Oud Handen
Bejaarden bestolen na babbeltruc 'wmo-consulenten'

Verschillende bejaarden in Maastricht en het Heuvelland zijn bestolen door vrouwen die zich voordoen als wmo-consulent.

Tot 18 jaar cel geëist voor fatale overval bij zorginstelling

De 51-jarige Boy T. moet 18 jaar de cel in en daarna een tbs-behandeling krijgen, als het het aan het Openbaar Ministerie ligt. Zijn vriendin, die ook betrokken was bij de overval hoorde tien jaar cel tegen zich eisen.

Familie slachtoffer fatale overval: 'Had nog veel mooie dagen'

Bijna anderhalf jaar na de fatale overval op een woning van een zorginstelling in Tegelen, zegt de familie het 72-jarige slachtoffer nog altijd te missen.

Code rood: opnamestop in ziekenhuis VieCuri

In ziekenhuis VieCuri in Venlo en Venray geldt een opnamestop. Alle 480 ziekenhuisbedden liggen vol.

Vuurwerk maakt 13 slachtoffers, ambulancebroeder krijgt klappen

De Limburgse ziekenhuizen hebben een onrustige jaarwisseling achter de rug. Op de meeste plekken was het drukker dan de afgelopen jaren.

Eenzame ouderen getrakteerd op feestelijk kerstdiner

Eenzame ouderen in Hoensbroek worden Eerst Kerstdag getrakteerd op een gezamenlijk kerstdiner.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app