verpleegkundigen zorg stockfoto (23 sep 2021)

Kabinet trekt 675 miljoen euro uit voor hoger zorgsalaris

Bestuursvoorzitter David Jongen van het Zuyderland-ziekenhuis wordt door het kabinet op zijn wenken bediend: zijn roep om meer salaris voor het zorgpersoneel wordt door de regering beloond.

mantelzorg (23 sep 2021)
Limburg is kampioen mantelzorg: Mook en Middelaar koploper

Limburg is koploper op het gebied van mantelzorg.

Wim Groot bij LC (8 mei 2021)
'Gemeenten maken janboel van jeugdzorg'

Hoogleraar Gezondheidseconomie Wim Groot vindt de extra bijdrage van 1,3 miljard euro voor de jeugdzorg buiten proportie. Volgens Groot maken gemeentes er een 'janboel' van. "De kosten lopen enorm uit de hand."

Gouden Clownsneusprijs
Antoinette is zorgclown op dementie-afdeling: 'Brengt rust'

Contact maken met mensen met een vergevorderd stadium van dementie: niet voor iedereen even makkelijk. Het is echter vaste prik voor Antoinette Kruijk, die als zorgclown is getraind om te communiceren met mensen met zware dementie.

operatie, chirurg, opereren, ziekenhuis, zorg, gezondheidszorg, ingreep (stock)
Zo gaan de Limburgse ziekenhuizen uitgestelde zorg inhalen

De Limburgse ziekenhuizen zijn bezig met een inhaalslag van de uitgestelde zorg of hebben hiervoor een plan. In maart werd duidelijk dat er een achterstand van duizenden operaties is door corona.

queercare
Loket voor LHBTI+: 'Weinig aandacht voor in de zorg'

Het COC Limburg richt een online zorgloket voor LHBTI+'ers op genaamd Queercare. Bedoeling van het loket is om specifieke klachten die binnen deze groep vaak voorkomen, gerichter te behandelen.

Dokter, bloeddruk, huisarts
Patiëntenstop huisartsen Venlo: 'Nergens plek'

Voor nieuwe inwoner van Venlo, Paul Giezen, is het op dit moment onmogelijk om een nieuwe huisarts te vinden. Hij hoort van alle praktijken in zijn buurt hetzelfde: 'Wij hebben geen plek'.

01-08 Foto man 50 jaar in  de zorg
Halve eeuw verpleger: 'Je moet leuke dingen blijven doen'

Op de kop af 50 jaar werkt Ben Bakens uit Venray in de verpleging. In die halve eeuw heeft Ben tal van werkzaamheden in de zorg verricht. 

Thuiszorg Meandergroep - Familie Driessen Juni 2021
'Verpleegzorg aan huis goedkoper dan in verpleeghuis'

Verpleegzorg aan huis is efficiënter dan verpleegzorg in een verpleeghuis. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Glana 1
Uniek zorgcomplex voor demente ouderen in Geleen

Naast het voormalige ziekenhuis in Geleen zijn de eerste vier van de negen groepswoningen in Parc Glana in gebruik genomen. Het unieke is dat demente bejaarden vanuit hun woning vrij het park in kunnen lopen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten