Overslaan en naar de inhoud gaan

ZooParc Overloon neemt maatregelen tegen vogelgriep

Geplaatst opdinsdag 15 november 2016 - 16:18

ZooParc Overloon heeft alle volières in de dierentuin tijdelijk gesloten voor bezoekers. De preventieve maatregel wordt genomen vanwege de vogelgriep.

Ook houdt het park de gevoelige vogelsoorten voorlopig binnen, conform de ophokplicht. Het gaat in totaal om zo'n 90 dieren.

H5N8
De afgelopen dagen werden in verschillende delen van Nederland tientallen dode vogels gevonden die mogelijk besmet waren met vogelgriep. Van een aantal van deze dieren, gevonden in Monnickendam, is inmiddels vastgesteld dat het om de voor dieren zeer besmettelijke variant H5N8 ging.

Sinds woensdag geldt al een landelijke ophok- en afschermplicht voor alle vogels die commercieel gehouden worden omdat in andere landen wilde vogels met dit type vogelgriep zijn aangetroffen.

Voorzorg
Maandag werden de voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van vogelgriep tegen te gaan, al aangescherpt. Zo mogen buitenstaanders niet meer in stallen van pluimveebedrijven komen. Ook mogen bezoekers van kinderboerderijen en dierentuinen geen rechtstreeks contact meer met vogels hebben. Als antwoord hierop heeft ZooParc Overloon alle volières volledig gesloten.

Lees ook: Extra maatregelen tegen verspreiding vogelgriep

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Leeuwen, tijgers en franjeapen naar ZooParc Overloon
ZooParc Overloon treurt om dood van witwanggibbon Nonkel
Op expeditie in ZooParc Overloon
Ontsnapte aap Ernie weer terug in Overloon
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen