Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoon Willem opvolger VDL-baas Wim van der Leegte

Geplaatst opmaandag 14 december 2015 - 11:50

Bij het Eindhovense industrieconcern VDL komt een derde generatie Van der Leegte aan het roer te staan.

Topman Wim van der Leegte (68) treedt eind volgend jaar terug. Hij wordt dan opgevolgd door zijn zoon Willem (34). Wim van der Leegte is op 1 november 2016 precies vijftig jaar directeur van het familiebedrijf. Hij grijpt dat moment aan om een stap terug te doen.

Nedcar
VDL werd in 1953 opgericht door de vader van Wim, Pieter van der Leegte. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met circa 10.500 medewerkers en een omzet van 2,5 miljard euro. VDL maakt onder meer bussen, allerlei technische installaties, zonnebanken en verpakkingsmachines. Ook autofabriek Nedcar in Born is in handen van VDL.

Zoon met dochterondernemingen
De beoogde nieuwe topman werkt sinds 2004 in het bedrijf van zijn familie, waarvan de laatste jaren als een van de adjunct-directeuren. Hij heeft de supervisie over een aantal dochterondernemingen en gaat straks ook de algemene zaken onder zijn hoede nemen.

Broer en zus
Willem treedt per 1 januari al toe tot de hoofddirectie van de onderneming, meldde VDL maandag. Ook Willems oudere broer Pieter (45) en zus Jennifer (35) worden dan lid van het directieteam. Zij werken ook al jaren voor de zaak.

Vader Wim hintte er eerder al eens op dat hij in zijn jongste zoon een mogelijk opvolger zag. Willem zou degene zijn "met de meest algemene interesse", zei hij vorig jaar tegen het Eindhovens Dagblad.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

NedCar binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar
Vertrek Van der Leegte geen verrassing voor bonden
VDL Nedcar gaat nog meer auto's bouwen na succesvol jaar
Nieuwe Tesla gemaakt in Born?
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen