Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoon vermoordde moeder vanwege stem in zijn hoofd

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 10:45

De 48-jarige man die verdacht wordt van de moord op zijn moeder (89), heeft verklaard deze moord te hebben gepleegd in opdracht van de stem in zijn hoofd.

Op 31 januari van dit jaar kwam de hoogbejaarde vrouw om het leven in haar woning in de Pletsstraat in Bunde.

Lees ook: Man verdacht van moord op moeder in Bunde

Reanimatie-poging
Toen de politie die bewuste vrijdagmiddag in haar woning kwam, was ook zoon Leon aanwezig. Hij had zelf 112 gebeld. Leon werd diezelfde dag gearresteerd voor de moord op zijn moeder. Er is nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs.

Moordopdracht
Tijdens een verhoor bij de rechter-commissaris verklaarde Leon een stem in zijn hoofd te horen. Deze stem zou geruime tijd weg zijn geweest, maar net voor de moord weer zijn teruggekeerd en vervolgens de moordopdracht hebben gegeven. Daarom zou Leon zijn moeder hebben verstikt.

Zelfstandige vrouw
Buurtbewoners schetsten eerder tegenover L1 het beeld van een vrouw die nog goed ter been was en geregeld buiten kwam. Het slachtoffer woonde nog volledig zelfstandig. Haar zoon zou regelmatig op bezoek komen.

Verwarde man
Advocaat Wouter Geertsen, die Leo bijstaat, heeft sterke twijfels bij de verklaring van zijn cliënt. Volgens Geertsen is de man onderzocht en blijkt daaruit dat Leon verward was toen hij over de moord op zijn moeder verklaarde. Het zou volgens de raadsman goed mogelijk zijn dat Leo de moord helemaal niet heeft gepleegd.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen