Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoon vermoordde moeder vanwege stem in zijn hoofd

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 10:45

De 48-jarige man die verdacht wordt van de moord op zijn moeder (89), heeft verklaard deze moord te hebben gepleegd in opdracht van de stem in zijn hoofd.

Op 31 januari van dit jaar kwam de hoogbejaarde vrouw om het leven in haar woning in de Pletsstraat in Bunde.

Lees ook: Man verdacht van moord op moeder in Bunde

Reanimatie-poging
Toen de politie die bewuste vrijdagmiddag in haar woning kwam, was ook zoon Leon aanwezig. Hij had zelf 112 gebeld. Leon werd diezelfde dag gearresteerd voor de moord op zijn moeder. Er is nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs.

Moordopdracht
Tijdens een verhoor bij de rechter-commissaris verklaarde Leon een stem in zijn hoofd te horen. Deze stem zou geruime tijd weg zijn geweest, maar net voor de moord weer zijn teruggekeerd en vervolgens de moordopdracht hebben gegeven. Daarom zou Leon zijn moeder hebben verstikt.

Zelfstandige vrouw
Buurtbewoners schetsten eerder tegenover L1 het beeld van een vrouw die nog goed ter been was en geregeld buiten kwam. Het slachtoffer woonde nog volledig zelfstandig. Haar zoon zou regelmatig op bezoek komen.

Verwarde man
Advocaat Wouter Geertsen, die Leo bijstaat, heeft sterke twijfels bij de verklaring van zijn cliënt. Volgens Geertsen is de man onderzocht en blijkt daaruit dat Leon verward was toen hij over de moord op zijn moeder verklaarde. Het zou volgens de raadsman goed mogelijk zijn dat Leo de moord helemaal niet heeft gepleegd.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen