Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoon Peter R. staat familie Verstappen bij in hoger beroep

Geplaatst opdinsdag 31 augustus 2021 - 20:44

Royce de Vries, de zoon van de overleden Peter R. de Vries staat de ouders van Nicky Verstappen bij tijdens het hoger beroep in de zaak tegen Jos Brech.

Dat vertelde hij dinsdagavond in TV-programma Khalid & Sophie.

Onvervangbaar
Het was voor Royce de Vries de eerste keer dat hij op televisie sprak na het overlijden van zijn vader. "Ik ben mijn vader niet, en ik heb niet de illusie dat ik hem kan vervangen. Dat kan helemaal niemand. Maar ik weet dat deze zaak voor hem heel belangrijk was. Ik vind het belangrijk om zijn steun en support een beetje voort te zetten." Hij gaat vrijdag mee naar de zitting in het hoger beroep.

Lieve vriend
Peter R. de Vries stond de familie Verstappen bij sinds de elfjarige Nicky in 1998 dood werd gevonden op de Brunssumerheide. "Onze vechter en lieve vriend die er altijd voor ons was, die vocht voor rechtvaardigheid en iedereen die hem nodig had. Ik kan het nog niet echt begrijpen, dat wil je niet", reageerde Berthie Verstappen op het nieuws dat De Vries overleden was.

Lees ook: Berthie Verstappen 'kapot' van overlijden Peter R. de Vries

Mede dankzij de inzet van De Vries kwam er na twintig jaar een doorbraak in de zaak. Jos Brech werd in 2020 veroordeeld voor het misbruiken en doden van de toen 11-jarige jongen. Er loopt een hoger beroep in de zaak. De rechtbank Limburg veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar. Zowel B. als het OM hebben hoger beroep ingesteld.

Lees ook: Brech in beroep: 'Niet zitten voor wat ik niet heb gedaan'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen