Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoon blij dat oorlogsbrieven van overleden vader terecht zijn

Geplaatst opdinsdag 5 september 2017 - 10:49

De man die de tas met brieven uit de Tweede Wereldoorlog op het station in Utrecht achterliet, is gevonden. Adriën Müller uit Brunssum verloor de brieven van zijn vader onderweg naar huis.

De meeste brieven in de tas zijn geschreven door zijn ouders. Zijn vader moest als Duitse soldaat naar Rusland, en kwam daar niet meer van terug. Zijn moeder bleef in Heerlen achter.

Plastic tasje
Zoon Adriën Müller werd in 1945 geboren. Hij heeft zijn vader nooit gekend. De Brunssumer had nooit naar de brieven omgekeken, maar wilde ze graag aan zijn dochter laten lezen. Hij had de brieven in een plastic tasje van zijn zus in Bilthoven meegekregen.

Per ongeluk
Afgelopen zondag nam hij de trein naar huis, naar Limburg. Op het station in Utrecht zat hij met een kopje koffie op een bankje te wachten op de trein. De tas met de brieven legde hij naast zich neer. Toen de trein richting het zuiden aankwam, stapte hij snel in en vergat de tas met brieven.

Lees ook: Brieven uit Tweede Wereldoorlog gevonden op station

Zoektocht
Maartje en Rens Zonnenberg vonden de tas met brieven even later. Zij startten een zoektocht naar de eigenaar. L1 wist hem op te sporen.

Dinsdagavond geven Maartje en Rens Zonnenberg in het L1-programma AvondGasten de brieven terug aan zoon Adriën Müller.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen